Με μέλη του ΕΟΣ Λάρισας συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΘεσσαλίαςΣτη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΟΣ Λάρισας κ. Χρήστος Καραμπούζης, ο αντιπρόεδρος κ. Αχιλλέας Παπαχατζής, ο ταμίας κ. Νίκος Δαμόκας και ο έφορος κ. Ιωάννης ΖάχοςΕφευρέθηκε η πρώτη σούπερ παντοφοβική επιφάνεια που απωθεί όλα τα υγρά από όλα τα υλικά ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΕλεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς μετά την έβδομη σύλληψή τουΣε δόσεις η εξαγορά της ποινήςΥπ. Παιδείας: Ο «οδικός χάρτης» του νέου ΔημοτικούΗ πρόταση περιλαμβάνει τη δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς να συνδιαμορφώνουν σε ένα ποσοστό την ύλη, τη μείωση της διδακτέας ύλης, τσάντες που θα μένουν στην τάξη και απογεύματα που θα αφιερώνονται στην ξεκούραση και το παιχνίδιΣτο εδώλιο 14 για την υπόθεση της Μονής ΒατοπεδίουΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Και τώρα οι δυο τους !Ντέρμπι κορυφής και αποδείξεων τη Κυριακή στο Μπάμπης Παπαχατζής Στην εντατική ο Πελέ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣτα χέρια της Αστυνομίας ο αρχηγός της συμμορίας του «πιστολέρο» του ΜικρολίμανουΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣΔήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα«Βασικό ζητούμενο για τη κυβέρνηση το επικοινωνιακό περιτύλιγμα στα νέα σκληρά μέτρα».Το μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών ακούστηκε δυνατά σε όλη την πόλη των Τρικάλων Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναίκων

Η ελληνική κουζίνα μέσα απο 88 συνταγές του Βασίλη Καλλίδη

print
email
Δευ 25 Φεβρουαρίου 2013 23:38 από ChristianBardas

Η ελληνική κουζίνα μέσα απο 88 συνταγές του Βασίλη Καλλίδη Βιβλίο Πολιτισμός

Ο Βασίλης Καλλίδης, σεφ του εστιατορίου Άνετον και από τους πιο αγαπημένους μας τηλεοπτικούς σεφ-περιηγητές είναι από τους ανθρώπους που κοιτούν την Ελληνική κουζίνα με μια ματιά παιχνιδιάρικη. Αλλά και με απλότητα. Μας το αποδεικνύει για 2η χρονιά κιόλας μέσα την μεσημερινή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη με νόστιμες γρήγορες και με ελληνικές πινελιές συνταγές. Τέτοιες είναι και οι συνταγές που θα βρούμε στο βιβλίο του. «Η ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές». Απλά και εύκολα όπως ο Βασίλης ξέρει.

O Βασίλης Καλλίδης την αγαπάει την μαγειρική. Όταν σου μιλάει για πρώτες ύλες και προϊόντα φωτίζεται το πρόσωπό του, ενώ μέσα σε πέντε λεπτά μαζί του μαθαίνεις για του κόσμου τα μπαχαρικά, τα φρέσκα μυρωδικά, που θα βρεις καλό ψαρά και χασάπη αλλά και από που θα αγοράζεις ντομάτες (με γεύση ντομάτας). Όταν βρίσκεται στην κουζίνα είναι κυριολεκτικά στο βασίλειό του και το καταννούμε απο την ελευθερία κινήσεων και λεκτικά και σωματικά. Η κουζίνα του ανήκει και μάλιστα δικαωματικά.

Σχετικά με το βιβλίο του ο ίδιος δήλωσε πως : η μαγειρική στο σπίτι πρέπει να είναι ευχάριστη και εύκολη. Η προσπάθεια ήταν να μαζέψω μερικές συνταγές που φτιάχνουμε στο εστιατόριό µας, στο «Άνετον», αλλά και στο σπίτι µου. Με το πρώτο ξεφύλλισμα μπορεί να πεις ότι είναι γκουρμε- φοβιστικές. Αλλά αν τις διαβάσεις συνειδητοποιείς ότι με εξαίρεση 5-6, οι υπόλοιπες είναι εύκολες, για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει ένα βήμα πέρα από το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο. Για να μαγειρέψεις τις συνταγές του βιβλίου δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις µε τις ώρες στα ράφια του σουπερµάρκετ δυσεύρετα υλικά, ούτε να έχεις τηγάνια µε τριπλούς πάτους, κατσαρόλια από ειδικά κράματα μετάλλων και θερμόμετρα ακριβείας. Εγώ μαγειρεύω σαν ερασιτέχνης, µε κούπες, ποτηράκια, κουταλάκια και, αντί για χρονόμετρα, έχω απλώς «τον νου µου».

Bασίλης Καλλιδης, Η νέα Ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές.

Εκδόσεις Πατάκη. σελ: 216

Τιμή: 19€

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγγελίες

Ανακοινώσεις

ΒΙΒΛΙΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ

CINEMA

CELEBRITY NEWS

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ευεργέτες

Ποιός είναι online

Έχουμε online 164 επισκέπτες και 164 μέλη.

advertisement

θα μας βρείτε