Τα «ξωτικά» ετοιμάζονται και φέτος στα ΤρίκαλαΣύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δήμο Τρικκαίων για τον συντονισμό και τις συνεργασίες Έρχεται καθαρό νερό σε Κλοκοτό και ΓεωργανάδεςΗ ΔΕΥΑΦ θα προμηθευτεί μέσω διαγωνισμού σωληνώσεις για τη μεταφορά νερού από τη Φαρκαδόνα στα δύο χωριά.Αμφίπολη: Υπάρχει και υπόγειο στον τάφοΑποκαλύφθηκε και το δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλοΑναζητείται λύση για τον Παιδικό Σταθμό ΟιχαλίαςΗ σύμβαση μίσθωσης έληξε και πλέον αναζητείται νέος χώρος για την στέγαση του βρεφικού σταθμούΧωρίς θρησκευτική κηδεία και μνημόσυνο όσοι αποτρεφρώνονταιΕγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία αναφέρεται πως η Εκκλησία δεν θα τελεί νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους έχουν δηλώσει την επιθυμία για καύση του σώματός τουςΣτον Κ. Παπούλια τη Δευτέρα Σαμαράς και Τσίπρας ΣΤΙΣ 13:00 Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 14:45 Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣΡύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΥΑ ΦαρκαδόναςΑνακοίνωσηΕπιτυχής ημερίδα κατά της Παχυσαρκίας στο Γυμνάσιο ΦαρκαδόναςΠραγματοποιήθηκε στις 24-10 παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίαςΡύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο ΦαρκαδόναςΑνακοίνωσηΤο Υπουργείο Ανάπτυξης πέρασε στην νέα γενιά !Ο Κώστας Σκρέκας είναι ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Η ελληνική κουζίνα μέσα απο 88 συνταγές του Βασίλη Καλλίδη

print
email
Δευ 25 Φεβρουαρίου 2013 23:38 από ChristianBardas

Η ελληνική κουζίνα μέσα απο 88 συνταγές του Βασίλη Καλλίδη Βιβλίο Πολιτισμός

Ο Βασίλης Καλλίδης, σεφ του εστιατορίου Άνετον και από τους πιο αγαπημένους μας τηλεοπτικούς σεφ-περιηγητές είναι από τους ανθρώπους που κοιτούν την Ελληνική κουζίνα με μια ματιά παιχνιδιάρικη. Αλλά και με απλότητα. Μας το αποδεικνύει για 2η χρονιά κιόλας μέσα την μεσημερινή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη με νόστιμες γρήγορες και με ελληνικές πινελιές συνταγές. Τέτοιες είναι και οι συνταγές που θα βρούμε στο βιβλίο του. «Η ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές». Απλά και εύκολα όπως ο Βασίλης ξέρει.

O Βασίλης Καλλίδης την αγαπάει την μαγειρική. Όταν σου μιλάει για πρώτες ύλες και προϊόντα φωτίζεται το πρόσωπό του, ενώ μέσα σε πέντε λεπτά μαζί του μαθαίνεις για του κόσμου τα μπαχαρικά, τα φρέσκα μυρωδικά, που θα βρεις καλό ψαρά και χασάπη αλλά και από που θα αγοράζεις ντομάτες (με γεύση ντομάτας). Όταν βρίσκεται στην κουζίνα είναι κυριολεκτικά στο βασίλειό του και το καταννούμε απο την ελευθερία κινήσεων και λεκτικά και σωματικά. Η κουζίνα του ανήκει και μάλιστα δικαωματικά.

Σχετικά με το βιβλίο του ο ίδιος δήλωσε πως : η μαγειρική στο σπίτι πρέπει να είναι ευχάριστη και εύκολη. Η προσπάθεια ήταν να μαζέψω μερικές συνταγές που φτιάχνουμε στο εστιατόριό µας, στο «Άνετον», αλλά και στο σπίτι µου. Με το πρώτο ξεφύλλισμα μπορεί να πεις ότι είναι γκουρμε- φοβιστικές. Αλλά αν τις διαβάσεις συνειδητοποιείς ότι με εξαίρεση 5-6, οι υπόλοιπες είναι εύκολες, για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει ένα βήμα πέρα από το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο. Για να μαγειρέψεις τις συνταγές του βιβλίου δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις µε τις ώρες στα ράφια του σουπερµάρκετ δυσεύρετα υλικά, ούτε να έχεις τηγάνια µε τριπλούς πάτους, κατσαρόλια από ειδικά κράματα μετάλλων και θερμόμετρα ακριβείας. Εγώ μαγειρεύω σαν ερασιτέχνης, µε κούπες, ποτηράκια, κουταλάκια και, αντί για χρονόμετρα, έχω απλώς «τον νου µου».

Bασίλης Καλλιδης, Η νέα Ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές.

Εκδόσεις Πατάκη. σελ: 216

Τιμή: 19€

Ανακοινώσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

ΒΙΒΛΙΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ

CINEMA

CELEBRITY NEWS

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ευεργέτες

 

Ποιός είναι online

Έχουμε online 345 επισκέπτες και 345 μέλη.

Oichalianews VideoTV

Ο Κώστας Ζαφείρης με πέναλτι κάνει το Διγενής - Πυργετός 1-0

advertisement

θα μας βρείτε