Η ελληνική κουζίνα μέσα απο 88 συνταγές του Βασίλη Καλλίδη - Βιβλίο
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Conde Nast Traveller: Φτιάξτε βαλίτσες και πηγαίνετε Θεσσαλονίκη Ο βρετανικός ταξιδιωτικός οδηγός αναφέρει πως η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη ζωήΗ συγκλονιστική ταινία για την Έιμι Γουάινχαουζ Απέσπασε κολακευτικές κριτικές στις Κάννες, αλλά διχάζει την οικογένειαΗ Έλλη Στάη στην εκπομπή ΑΡΓΑ, αποκαλύπτειΓι΄ αυτό τον λόγο έγινα σκύλα NY Times: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει σχεδόν πτωχεύσει Παρά τα απεγνωσμένα μέτρα η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσειΛουκέτο στο ιστορικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς ΠεντελικόνΠουλήθηκε σε έναν ομογενή από τη Νότιο Αμερική.Μεξικό: Ανεμοστρόβιλος άφησε πίσω του 11 νεκρούςΤα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν στους δρόμους Έρχεται η δεύτερη φάση του προγράμματος της Κοινωφελούς ΕργασίαςΤον Ιούνιο αναμένονται νέες προκηρύξεις Βοστόνη: τυχερός στάθηκε ένας 27χρονος που του μπήκε καρφί στο μάτι Έφτασε σε απόσταση χιλιοστών από τον εγκέφαλό τουΜέσα στον Ιούνιο αναμένονται προσλήψεις στα νοσοκομείαΤόσο για μόνιμες θέσεις όσο και για πεντάμηνες συμβάσεις Ινδία: Εκατοντάδες νεκροί από το κύμα καύσωνα Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν πάνω από 400 νεκρούς
  • Conde Nast Traveller: Φτιάξτε βαλίτσες και πηγαίνετε Θεσσαλονίκη Ο βρετανικός ταξιδιωτικός οδηγός αναφέρει πως η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη ζωή
  • Η συγκλονιστική ταινία για την Έιμι Γουάινχαουζ Απέσπασε κολακευτικές κριτικές στις Κάννες, αλλά διχάζει την οικογένεια
  • Η Έλλη Στάη στην εκπομπή ΑΡΓΑ, αποκαλύπτειΓι΄ αυτό τον λόγο έγινα σκύλα
  • NY Times: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει σχεδόν πτωχεύσει Παρά τα απεγνωσμένα μέτρα η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει
  • Λουκέτο στο ιστορικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς ΠεντελικόνΠουλήθηκε σε έναν ομογενή από τη Νότιο Αμερική.
  • Μεξικό: Ανεμοστρόβιλος άφησε πίσω του 11 νεκρούςΤα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν στους δρόμους
  • Έρχεται η δεύτερη φάση του προγράμματος της Κοινωφελούς ΕργασίαςΤον Ιούνιο αναμένονται νέες προκηρύξεις
  • Βοστόνη: τυχερός στάθηκε ένας 27χρονος που του μπήκε καρφί στο μάτι Έφτασε σε απόσταση χιλιοστών από τον εγκέφαλό του
Conde Nast Traveller: Φτιάξτε βαλίτσες και πηγαίνετε Θεσσαλονίκη 1 Η συγκλονιστική ταινία για την Έιμι Γουάινχαουζ2 Η Έλλη Στάη στην εκπομπή ΑΡΓΑ, αποκαλύπτει3 NY Times: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει σχεδόν πτωχεύσει 4 Λουκέτο στο ιστορικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς Πεντελικόν5 Μεξικό: Ανεμοστρόβιλος άφησε πίσω του 11 νεκρούς6 Έρχεται η δεύτερη φάση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας7 Βοστόνη: τυχερός στάθηκε ένας 27χρονος που του μπήκε καρφί στο μάτι 8

Η ελληνική κουζίνα μέσα απο 88 συνταγές του Βασίλη Καλλίδη

print
email
από ChristianBardas

Η ελληνική κουζίνα μέσα απο 88 συνταγές του Βασίλη Καλλίδη Βιβλίο Πολιτισμός

Ο Βασίλης Καλλίδης, σεφ του εστιατορίου Άνετον και από τους πιο αγαπημένους μας τηλεοπτικούς σεφ-περιηγητές είναι από τους ανθρώπους που κοιτούν την Ελληνική κουζίνα με μια ματιά παιχνιδιάρικη. Αλλά και με απλότητα. Μας το αποδεικνύει για 2η χρονιά κιόλας μέσα την μεσημερινή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη με νόστιμες γρήγορες και με ελληνικές πινελιές συνταγές. Τέτοιες είναι και οι συνταγές που θα βρούμε στο βιβλίο του. «Η ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές». Απλά και εύκολα όπως ο Βασίλης ξέρει.

O Βασίλης Καλλίδης την αγαπάει την μαγειρική. Όταν σου μιλάει για πρώτες ύλες και προϊόντα φωτίζεται το πρόσωπό του, ενώ μέσα σε πέντε λεπτά μαζί του μαθαίνεις για του κόσμου τα μπαχαρικά, τα φρέσκα μυρωδικά, που θα βρεις καλό ψαρά και χασάπη αλλά και από που θα αγοράζεις ντομάτες (με γεύση ντομάτας). Όταν βρίσκεται στην κουζίνα είναι κυριολεκτικά στο βασίλειό του και το καταννούμε απο την ελευθερία κινήσεων και λεκτικά και σωματικά. Η κουζίνα του ανήκει και μάλιστα δικαωματικά.

Σχετικά με το βιβλίο του ο ίδιος δήλωσε πως : η μαγειρική στο σπίτι πρέπει να είναι ευχάριστη και εύκολη. Η προσπάθεια ήταν να μαζέψω μερικές συνταγές που φτιάχνουμε στο εστιατόριό µας, στο «Άνετον», αλλά και στο σπίτι µου. Με το πρώτο ξεφύλλισμα μπορεί να πεις ότι είναι γκουρμε- φοβιστικές. Αλλά αν τις διαβάσεις συνειδητοποιείς ότι με εξαίρεση 5-6, οι υπόλοιπες είναι εύκολες, για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει ένα βήμα πέρα από το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο. Για να μαγειρέψεις τις συνταγές του βιβλίου δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις µε τις ώρες στα ράφια του σουπερµάρκετ δυσεύρετα υλικά, ούτε να έχεις τηγάνια µε τριπλούς πάτους, κατσαρόλια από ειδικά κράματα μετάλλων και θερμόμετρα ακριβείας. Εγώ μαγειρεύω σαν ερασιτέχνης, µε κούπες, ποτηράκια, κουταλάκια και, αντί για χρονόμετρα, έχω απλώς «τον νου µου».

Bασίλης Καλλιδης, Η νέα Ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές.

Εκδόσεις Πατάκη. σελ: 216

Τιμή: 19€

 

advertisement
advertisement

Εθνικά Θέματα

Σινεμά - θέατρο

Ιδεάκιας!

Κουζίνα News

Ευεργέτες

Ποιός είναι online

Έχουμε online 157 επισκέπτες και 0 μέλη.

Τελευταία σχόλια

Πιο διαβασμένα

advertisement