Αρχική Νέα Αθλητικά Στον τελικό του κυπέλλου ο Διγενής-Επικράτησε 1-0 των Μετεώρων

Στον τελικό του κυπέλλου ο Διγενής-Επικράτησε 1-0 των Μετεώρων

από Oichalianews
Στον τελικό του κυπέλλου ο Διγενής-Επικράτησε 1-0 των Μετεώρων

Ο Διγενής πήρε την τρίτη πρόκριση σε τελικό τα 4 τελευταία χρόνια διεκδικώντας το τρόπαιο απέναντι στην ομάδα των Καλυβίων

Σπουδαία πρόκριση πήρε στο Μπάμπης Παπαχατζής ο Διγενής Νεοχωρίου καθώς επικράτησε τoυ πολυνίκη του θεσμού Α.Σ Μετέωρα με 1-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αλεξίου.

Ο αγώνας δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητες με τους αντιπάλους να παίζουν στο πρώτο ημίχρονο κλειστά, προσέχοντας κυρίως τα νώτα τους.

Οι δύο ομάδες που στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι περιορίστηκαν πολύ στον χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να έχουμε λίγες φάσεις και χωρίς κάποιο γκολ στα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά του αγώνα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε οι δύο ομάδες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και σε φάση διαρκείας η ομάδα του Νίκου Αγγελάκη ,βοηθού προπονητή του Σπύρου Ευαγγέλου, κέρδισε πέναλτι όπου αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρόμενοι στον διαιτητή Κοντίνο που  έδειξε πάντως αμέσως την λευκή βούλα.

Έτσι η ομάδα του Νεοχωρίου άνοιξε το σκορ στο 52' με τον Αλεξίου Δ σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Νίκου Μανούρα προσπάθησε να αντιδράσει είχε καλές στιγμές αρχικά με τον Ιωάννου στο 57' να μπλοκάρει ο Ράπτης, στο 60' το σουτ του Γεωργάκη να φεύγει σύριζα έξω από το κάθετο δοκάρι και στο 88' ο Ιωάννου πάλι με πλασέ να στέλνει την μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν και εκείνοι φάσεις για να κάνουν το 2-0 και να κλειδώσουν νωρίτερα την πρόκριση.

Έτσι λοιπόν ο Διγενής παίρνει την τρίτη πρόκριση σε τελικό τα 4 τελευταία χρόνια διεκδικώντας το τρόπαιο απέναντι στην ομάδα των Καλυβίων.

Για την ομάδα των Μετεώρων η  προσοχή τους τώρα στρέφεται στον κύριο στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Γ' Εθνική κατηγορία.

 

ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ

 

Σουτ του Αλεξίου Δ. η μπάλα άουτ στο 25'.

Δυνατό σουτ του Σαμούτη η μπάλα άουτ στο 28'.

Φάουλ με τον Δάσσιο η κεφαλιά από τον Γεωργάκη η μπάλα άουτ στο 45'.

Κόρνερ με τον Γκαντιά η μπάλα θα περάσει απ'όλους το σουτ του Τσιγαρίδα η μπάλα μακριά πάνω από τα δοκάρια άουτ στο 46'.

Σέντρα του Μπέτσα η κεφαλιά από τον Ιωάννου μπλοκάρει ο Ράπτης στο 47'.

Εκτέλεση πέναλτι του Αλεξίου Δ. και το 1-0 στο 52'.

Φάουλ του Γκαντιά μπλοκάρει ο  Τοπούζης στο 54'.

Μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωάννου το πλασέ αποκρούει ο Ράπτης στο 57'.

Σουτ του Γεωργάκη η μπάλα φεύγει δίπλα σύριζα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Ράπτη στο 60'.

Σουτ του Γκαντία αποκρούει αρχικά ο Τοπούζης και εν συνεχεία της φάσης το σουτ από τον Κοντογεώργο αποκρούει ξανά ο Τοπούζης κλασική ευκαιρία στο 79'.

Γυριστό σουτ του Κοντογεώργου μπλοκάρει ο Τοπούζης στο 81'.

Πλασέ του Ιωάννου στην περιοχή η μπάλα άουτ στο 88'.

 

Διαιτητές:Κοντίνος-Μπαλλάς-Μανασής

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΝΕΟΧΩΡΙ: Ράπτης, Αυγουστάτος, Τσιγαρίδας, Σταμέκος, Μακρής, Αλεξίου Ευθ., Μανώλης, Γκαντίας(90' Ψύρρας), Αλεξίου Δημ.(65' Λαγκαδινός), Διβανές, Κοντογεώργος.

ΜΕΤΕΩΡΑ: Τοπούζης, Μπέτσας(59' Χριστοδουλόπουλος), Δάσσιος, Ρόμπος, Κατσαντώνης, Φωτίκας(55' Πολυζόπουλος), Παπαευθυμίου, Σαμούτης(53' Περέϊρα), Γεωργάκης, Τσιαντούλας, Ιωάννου.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα