Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Αυτοψία Σακελλαρίου στις πληγείσες περιοχές

Αυτοψία Σακελλαρίου στις πληγείσες περιοχές

από Oichalianews
Αυτοψία Σακελλαρίου στις πληγείσες περιοχές

Γιάννης Σακελλαρίου: Πραγματικά πρόκειται για μεγάλη καταστροφή μέσα στην καρδιά της άνοιξης

Σε στενή επαφή, επικοινωνία και συνεργασία βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής αλλά και σήμερα Δευτέρα, ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επέφερε η κακοκαιρία και η πλημμύρα του Πηνειού ποταμού.

 

Από την εμφάνιση των πλημμυρικών φαινομένων ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, κ. Γιάννης Σακελλαρίου, έδωσε εντολή στους αντιδημάρχους και σ’ όλο το μηχανισμό του Δήμου να βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε προβλήματος. Μάλιστα το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος περιόδευσε σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας προκειμένου να σχηματίσει πλήρη εικόνα για το μέγεθος των καταστροφών σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. Ο κ. Σακελλαρίου πραγματοποίησε αυτοψία σε Νομή, Κλοκοτό, Οιχαλία, Κεραμίδι, Ζάρκο και Πηνειάδα, έχοντας τη  ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες αλλά ταυτόχρονα και αιρετούς των κοινοτήτων.

 

«Δυστυχώς η περιοχή της Φαρκαδόνας πλήττεται για μια ακόμη χρονιά από τις πλημμύρες του Πηνειού. Ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει την περιοχή μας εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Ένα πρόβλημα που βυθίζει, κάθε χρόνο κι όλες τις εποχές, στην καταστροφή χιλιάδες στρέμματα στον κάμπο της Φαρκαδόνας, προκαλώντας οικονομική ζημιά στον αγροτικό κόσμο. Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησα αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, καταγράφοντας τις μεγάλες ζημιές. Πραγματικά πρόκειται για μεγάλη καταστροφή μέσα στην καρδιά της άνοιξης. Σε μια περίοδο κρίσιμη για τους αγρότες που προετοιμαζόταν για τη νέα καλλιεργητική περίοδο αλλά και να φροντίσουν τις υπάρχουσες καλλιέργειες», τόνισε ο δήμαρχος.

 

Ο κ. Σακελλαρίου χαρακτήρισε το τρέχον 48ωρο, ως δύσκολο καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένονται μεγάλοι όγκοι από τα ορεινά του νομού Τρικάλων, είτε από τις βροχοπτώσεις, είτε από την λιώσιμο του χιονιού.

 

Ο Δήμος Φαρκαδόνας θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση ελέγχοντας σημεία, όπως γέφυρες και αντιπλημμυρικά αναχώματα για την αποφυγή προβλημάτων. Θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον κ. Χρήστο Μιχαλάκη, αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, προκειμένου αν αυτό απαιτηθεί να συνδράμουν από κοινού στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 

Τέλος ο δήμαρχος Φαρκαδόνας το πρωί της Δευτέρας ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ ενημερώνοντας για τα προβλήματα, καλώντας στελέχη του να επισκεφτούν αύριο Τρίτη την περιοχή για αυτοψία. Για αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας παρουσία του δημάρχου, αντιδημάρχων και στελεχών του ΕΛΓΑ.

 

krinitrikalon.gr



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα