Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Χρήστος Μακρυγιάννης: Αργά- βαριά χτυπούν τα σήμαντρα και θάνατο σημαίνουν …

Χρήστος Μακρυγιάννης: Αργά- βαριά χτυπούν τα σήμαντρα και θάνατο σημαίνουν …

από Oichalianews
Χρήστος Μακρυγιάννης: Αργά- βαριά χτυπούν τα σήμαντρα και θάνατο σημαίνουν …

Είναι κάποια πράγματα που δεν τα θέλει μήτε και ο Θεός, αλλά έρχονται και μας χτυπάνε σαν το αργό θανατερό χτύπημα

Είναι κάποια πράγματα που δεν τα θέλει μήτε και ο Θεός, αλλά έρχονται και μας χτυπάνε σαν το αργό θανατερό χτύπημα της καμπάνας που έστειλε παντού στα πέρατα του κόσμου τον άγγελμα του θανάτου!

 

Έφυγε ένας δικός μας άνθρωπος, ένας άνθρωπος που τώρα που έφυγε, θα φανεί πόσο πολύτιμος ήταν όχι μόνο για τους συγχωριανούς μας, αλλά και για ολάκερο τον κάμπο, που οι κάτοικοί του  ένιωθαν  πάντα τον  ίσκιο του, να τους σκεπάζει και να τους φροντίζει!

 

Δεν μπορώ και δεν θα είμαι αντικειμενικός αφού ο Δήμαρχος Γιάννης Σακελαρίου με τιμούσε χρόνια με την φιλία του και πολλές φορές ανεχόταν τις ατέλειωτες συζητήσεις που είχαμε με τον ήρωα πεθερό του τον Στρατηγό Μανάνα!

 

Όμως ήταν και ο δικός μας Γιατρός που δεν έκλεινε ποτέ το κινητό του στην κλήση κάποιου ανθρώπου που ζητούσε τη βοήθειά του, ήταν ο δικός τους ο άνθρωπος ο γιατρός που του έλαχε να τον αγαπήσει μια ολάκερη γενιά …

 

Μόνο όταν άρρωστος ήταν σοβαρά ο Γιάννης έχανε το χαμόγελό του λες και ο άρρωστος ήταν της δικής του οικογένειας και ήταν πάντα Ανάργυρος!

 

Μαζί του  εκτός από την αγάπη και τις ευχές όλων που θα τον συντροφεύουν στο πέρασμά του στην Αιωνιότητα θα πάρει και το στηθοσκόπιο για το άλλο μας χωριό, στην άλλη πλευρά του ποταμιού ,όπου θα τον περιμένουν οι δικοί του άνθρωποι που  θα είναι χιλιάδες ….Να τον υποδεχθούν όπως του πρέπει και όπως του αξίζει!

 

«Τον ζήλεψε ακόμη και ο Θεός και τον κάλεσε κοντά του» μας είπε ένας από τους Γερόντους του χωριού μας στο άκουσμα της καμπάνας …

 

«Φέτος δεν μας έφεραν την Παναγιά όπως έπρεπε και μας πήραν και το Γιατρό» ακούστηκε να λέει ένας από τους Μετανάστες που έφτασαν στο χωριό για το Καλωσόρισμα της Παναγιάς …

 

Είχαμε και εμείς την ατυχία να μας χτυπήσει και εμάς την πόρτα ο θάνατος, αφού κοντά στις μέρες της Παναγιάς χάσαμε την μάνα μας, που μας περίμενε πάντα στην πόρτα, σαν ερχόμασταν και μας ένιωθε όπως μόνο η μάνα ξέρει και το νιώθει !

 

Διπλό το χτύπημα διπλός πόνος, ορφάνεψε η φαμίλια μας, ορφάνεψε και το χωριό μας …

 

Καλό ταξίδι μάνα… Καλό ταξίδι φίλε και η Παναγιά πάντα να σας προστατεύει και εμάς να μας παρηγορεί για τον χαμό σας!

 

 

Χρήστος Μακρυγιάννης

Αξιωματικός ε.α



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα