Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων:Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες της Φαρκαδόνας

ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων:Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες της Φαρκαδόνας

από Oichalia News
ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων:Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες της Φαρκαδόνας

Ανακοίνωση Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ (μ-λ)

Έκπληκτοι, αλλά και οργισμένοι οι κάτοικοι και οι φορείς του Δήμου Φαρκαδόνας πληροφορήθηκαν πριν λίγες μέρες ότι, παρόλο που πάνω από 25000 στρέμματα στον εν λόγω Δήμο, κατάφορτα από βαμβάκι, καλαμπόκι και άλλα προϊόντα, καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, στον κατάλογο που παρουσίασε η κυβέρνηση με τα ποσά των ενισχύσεων που θα έδινε, ο Δήμος Φαρκαδόνας απουσίαζε εντελώς!



Κι ας επισκέφτηκε την περιοχή ο υφυπουργός Γεωργίας, ο οποίος είναι τρικαλινός, κι ας φρόντισαν να παρελάσουν μια σειρά από στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, με τις αντίστοιχες φυσικά φωτογραφίες και τους πηχαίους τίτλους στα τοπικά ΜΜΕ ότι βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων.


Στην πράξη άφησαν εντελώς ακάλυπτους χιλιάδες αγρότες και τις οικογένειές τους, ενώ για άλλη μια φορά φάνηκε η απουσία στοιχειωδών αντιπλημμυρικών έργων προστασίας χωραφιών και χωριών. Η περιοχή αυτή έχει γνωρίσει πολλές πλημμύρες, μερικές από τις οποίες καταστροφικές, εδώ και δεκαετίες. Ειδικά στα χωριά του Ζάρκου, της Πηνειάδας, του Κεραμιδίου η κατάσταση είναι τραγική, ενώ και στο χωριό της Φαρκαδόνας υπάρχουν σημαντικά προβλήματα.


Είναι λοιπόν λογικό να νιώθουν αδικημένοι οι αγρότες της περιοχής, καθώς θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, με την απώλεια του εισοδήματος τους να προστίθεται στα ήδη γνωστά προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Η λύση φυσικά δεν βρίσκεται στους διάφορους παραγοντίσκους, οι οποίοι έσπευσαν να…προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να δηλώσουν ότι «δι’ ενέργειων τους» θα λυθεί το πρόβλημα. Οι δηλώσεις τους δεν έχουν καμία αξία!


Μόνος δρόμος είναι η συλλογική πάλη!


Να απαιτήσουν οι αγρότες, όλοι οι πολίτες του Δήμου Φαρκαδόνας, όλοι οι τρικαλινοί την πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων!


Να παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθεί μια τέτοια καταστροφή!


Να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα που θα βοηθήσουν τους αγρότες στις εργασίες τους!



Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ (μ-λ)



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα