Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Μιχ. Μπαγιώτης: ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μιχ. Μπαγιώτης: ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

από Oichalianews
Μιχ. Μπαγιώτης: ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Επιστολή

Αργά ή γρήγορα ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και τα έργα του, ειδικά όσοι υπηρετούν το δημόσιο βίο, κρίνονται από την ιστορία ,πολύ περισσότερο δε από τους συμπολίτες τους.
 
Κατά την αυτοδιοικητική μου πορεία έμαθα να βαδίζω με ψηλά το κεφάλι, κι όχι να κρύβομαι, έμαθα  να επιχειρηματολογω και να μην καθυβριζω. Αυτό είναι δεδομένο και φαντάζομαι ότι εκτιμάται από τον κόσμο. Κάποιοι όμως,  για να καλυψουν την ανεπαρκεια τους,  αναλωνονται αποκλειστικα στο να εκτοξεύουν ύβρεις, χαρακτηρισμούς, ψεύδη, χωρίς να ντρέπονται. Αυτό γίνεται πιο εμφανές κ χυδαίο, ειδικά όταν δεν συνεννοούνται μεταξύ τους,  προκειμένου να αποφύγουν τις  αντιφάσεις, που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ακυρώνουν.
‌Αυτό το αντιληφθήκαμε τις τελευταίες ημέρες με το θέμα της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού, ενός άκρως σημαντικού προβλήματος που κάποιοι, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Γιάννης Γεωργόλοπουλος  και  Βαγγέλης Κοσμάς, αναρμόδιοι αντιδήμαρχοι και Θανάσης Ζώτος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, θέλησαν να το περάσουν επιπόλαια, σαν γεγονός  ησσονος σημασιας, φροντίζοντας να μας καθησυχάσουν και να μας πουν ότι δεν υπάρχει θέμα…όλα καλά.
«Όλα καλά», κ. Γεωργολόπουλε; Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί για να είναι χάλια η κατάσταση; Σε τι επίπεδα θα επρεπε να φτάσουν τα κολοβακτηρίδια για να είναι ανησυχήσει η διοίκηση της ΔΕΥΑΦ και να ενημερώσει έγκαιρα τον πολίτη;
Εξαιτίας μιας έγκυρης και έγκαιρης όπως αποδείχτηκε δημοσιογραφικής αποκάλυψης , οι Δημότες Φαρκαδόνας πληροφορήθηκαν ότι το πόσιμο προς κατανάλωση νερό που υδροδοτεί πέντε χωριά είναι απολύτως ακατάλληλο στα όρια της επικινδυνότητας. Με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων , η αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας έδωσε εντολή για δειγματοληπτικούς ελέγχους του πόσιμου νερού. Τα εργαστηριακά αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά. Υπερπολλαπλάσιες τιμές των ανώτερων επιτρεπόμενων επικίνδυνων στοιχείων χωρίς επίσης να γίνει γνωστό για πόσο διάστημα υφίσταντο αυτές οι τιμές. 
Παρόλα αυτά όμως, το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουνίου ο κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος ,κόντρα στα πραγματικά δεδομένα,  έδωσε ρεσιτάλ καθησυχασμού, μιλώντας στο Ράδιο Ζυγός. Φρόντισε μόνο να βγάλει χολή στο πρόσωπό μου, σε ποσοστό ανάλογο των κολοβακτηριδίων που εντοπίστηκαν  στο νερό που εξυπηρετεί τα πέντε χωριά της Φαρκαδόνας, του Ζάρκου, της Οιχαλίας, του Πετρωτού και της Κρήνης.
Δεν μας έπεισε όμως. Αυτό που μας είπε ήταν ότι για όλα φταίει ο Μιχάλης Μπαγιώτης, η περασμένη δημοτική Αρχή και η διοίκησης της ΔΕΥΑΦ, το διοικητικό της συμβούλιο στο οποίο δεν συμμετείχα, οι δημοσιογράφοι που πανικόβαλλαν  τον κόσμο.
Τον κόσμο κ. Γεωργολόπουλε, δεν τον πανικόβαλε ο Μιχάλης Μπαγιώτης και οι δημοσιογράφοι. Τον πανικόβαλε η ξαφνική απόφαση της ΔΕΥΑΦ να βγει με τις ντουντούκες και να απαγορεύσει την κατανάλωση νερού, δηλώνοντας ότι ήδη το νερό είναι ακατάλληλο και προφανώς όχι από κείνη τη στιγμή , τον πανικόβαλλε όταν μετακύλησε την ευθύνη για ενημέρωση στον Πρόεδρο κάθε κοινότητας , κινούμενη έτσι  στα όρια ποινικου αδικηματος, οταν απο αδιαφορία ή άγνοια αποσιωπησε το προβλημα της ακαταλληλότητας του νερου για μέρες.Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, ο οποίος  χωρίς να είναι αρμόδιος , βγήκε δημόσια και παρουσίαζε στοιχεία παρουσιάζοντας  την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού σε τρομακτικά επίπεδα. Μέσα σε αυτή την ασυνενοησία , ανακολουθία που έκανε πιο έντονο το ήδη υπάρχον πρόβλημα της ύδρευσης ,  ήταν πρωταρχικό μου καθήκον να αναζητήσω μια επίσημη τοποθέτηση και απευθυνόμενος στην διοίκηση της ΔΕΥΑΦ και στους αρμοδίους , απαίτησα πληροφορίες για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση. Και αντί να υπάρξει συνεργασία, όπως ήταν η προεκλογική σημαια της παράταξης , αντιμετώπισα ύβρεις, απαξίωση, χλεύη και εννοείται αποσιώπηση πραγματικών στοιχείων. 
Σέβομαι πραγματικά την αυτοδιοικητική πορεία του καθενος και δεν θα χρησιμοποιήσω άσεμνους χαρακτηρισμούς, όπως εσείς πράξατε στη ραδιοφωνική σας συνέντευξη  κε Γεωργολοπουλε. Όλοι γνωρίζουν και απαξιώνουν την  πρακτική σας χρόνια τώρα, όλοι γνωρίζουν ότι το πολιτικό σας «ήθος» περιορίζεται στην ειρωνεία, απώλεια ελέγχου και επιχειρηματολογίας και καταλήγετε  σαν ύστατη  λυση  να προσπαθείτε να αμυνθείτε με ανούσιες  ύβρεις. Σέβομαι την πορεία και το πρόσωπο του δημάρχου Φαρκαδόνας, Γιάννη Σακκελαρίου, παροτι ακομη και σε ενα τόσο σοβαρο ζητημα ειναι απων, παρόλο που είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και συνεπώς ο πρωτίστως αρμόδιος . Επιλέγω να μην υπεισέλθω σε πιο βαθιές εκτιμήσεις στην παρούσα φάση. Όμως, καθώς αποτελείτε μαζί με τους   κ.κ. Βαγγέλη Κοσμά και Θανάση Ζώτο , προεξέχοντα μέλη της ομάδας του Δημάρχου και προφανώς απολαμβάνετε απο εκείνον την απόλυτη αποδοχή της πρακτικής που χρησιμοποιείτε, και έγκρισης οποιασδήποτε δράσης ή αδράνειας, φροντίστε όταν προχωράτε σε δημόσιες τοποθετήσεις να υπάρχει μεταξύ σας σύμπνοια απόψεων και η αποψη που εκφέρετε να ειναι εμπεριστατωμένη και οχι λαϊκή απογευματινη τσιρκου.
Ακούσαμε από εσάς , κε Γεωργολόπουλε, να δηλώνετε διά ραδιοφώνου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και μέσα σε τέσσερις ώρες , δηλαδή μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής ο κόσμος μπορει να να καταναλώνει άφοβα νερό. Ευτυχώς που οι δημότες μας γνωρίζουν την επιπόλαιότητά σας και  δεν  εμπιστεύτηκαν τα λεγόμενα σας, αφού ο ίδιος αυτοακυρωθήκατε , μιας και μέχρι σήμερα απόγευμα Σαββάτου το νερό εξακολουθεί να είναι ακατάλληλο. Ακούσαμε από το αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ, Θανάση Ζώτο, να ομολογεί ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι, αόριστα , χωρίς αποδειξεις, πορίσματα, υποδείξεις ή ποιο είναι το σχέδιο της ΔΕΥΑΦ. Οποιοσδήποτε όμως αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν , αφού η ΔΕΥΑΦ κάνει τακτικούς ελέγχους όπως υποχρεούται πώς είναι δυνατόν να ανακάλυψε τυχαία την ακαταλληλότητα του νερού, και εξαιτίας της πρωτοβουλίας τρίτου φορέα, δηλαδή της Διεύθυνσης Υγείας. Ακούσαμε από τον Βαγγέλη Κοσμά, αρμόδιο –αναρμόδιο, να δηλώνει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με κολοβακτηρίδια σε υψηλότατες απαγορευτικές τιμές και να είναι  ο μόνος που βγήκε δημόσια και παραδεχτηκε οτι υπαρχει σοβαρο πρόβλημα. Τρεις αρμόδιο – αναρμόδιοι – υπεύθυνοι , με διαφορετικές θέσεις. 
Ο πανικός και ο φόβος που έχει καταβάλλει τον κόσμο κυριε Ζώτο ξεκινάει απ την αμέλειά σας να ενημερώσετε ουσιαστικά τον κόσμο και όχι επιπόλαια . Αν γίνονται τακτικοί έλεγχοι κ. Ζώτο γιατί δεν φροντίσατε να ανακοινώσατε στον κόσμο  τα αποτελέσματα; Αν γίνονται τακτικοί έλεγχοι κε Ζώτο, γιατι δεν προλάβατε με τις ενέργειές σας , ώστε να είναι περιττή η παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας; Οι τακτικοί έλεγχοι , όταν είναι αποτέλεσμα ανάληψης δράσης προφανως και επιφέρει τιμές φυσιολογικές. Πέντε μέρες όμως μετά , οι τιμές εξακολουθούν να είναι απαγορευτικές. Συνεννοηθείτε για να πάψετε να εκτίθεστε…
Όσον αφορά τα παπαγαλάκια κ. Ζώτο, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είχα και δεν χρειάζεται να έχω.. Εσείς ίσως μπορεί να διαθέτετε, άλλωστε αυτό είναι εύκολα αντιληπτό και δια γυμνού οφθαλμού. Να σας υπενθυμίζω ότι λάτρης της δημοσιότητας δεν έγινα ποτέ, λάτρης της αλήθειας γίνομαι καθημερινά…
Αναφορικά με τον κ. Βαγγέλη Κοσμά, και τις ύβρεις που εκτόξευσε στο πρόσωπο μου, χωρις λογο, βρισκόμενος σε πανικό, πραγματικά λυπάμαι. Ισως για κάποιο λογο αξιωνει το αλαθητο του Πάπα, μη δεχόμενος κριτική για τα δημόσια πεπραγμένα του.  Θα μπορουσα να δεχτω ακομα κ αυτη τη μεγαλοσχημοσυνη και την  επαρση του , αν ειχε να επιδειξει εργο. Τωρα ομως , οχι. Επισης, να του επισημάνω οτι ως αρχαριος  που είναι , πρέπει να γνωρίζει ότι  οφειλει να αντεχει στην κριτικη πεπραγμένων,  ή απραξίας , γιατί μόνο έτσι, αν θέλει , μπορεί να γίνει καλύτερος. Επίσης οφείλει  να   σεβεται την αυτοδιοικητική πορεία κάθε συλλειτουργου της αυτοδιοικησης,  καθώς όταν εγώ ξεκινούσα στο αυτοδιοικητικό στίβο και είχα την αποδοχή και την αναγνώριση των συνδημοτών μας,  εκείνος  πιθανό να μην είχε έρθει σε επαφή ακόμα με το εκλογικό του δικαίωμα ή πιθανό μπορεί και να απείχε.  Τώρα τα περί αμάθειας και  των υπολοίπων χαρακτηρισμών και κοσμητικών επιθέτων που εκτόξευσε στο πρόσωπο μου δεν με αγγίζουν. Κυρίως γιατί όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αλλά κυρίως επειδή αποδεικνύουν τον πανικό του και την ενόχλησή του για την γόνιμη , ήλπιζα, κριτική που του ασκησα.  Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά το πρόσωπο μου, ελπίζω να θυμάται μετά από μερικά χρόνια κι εκείνον και να μην περνά όπως σήμερα απαρατήρητος.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά και να πω ακόμη περισσότερα, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε πλέον τις απόψεις δημόσια και κατα τη διαρκεια των συνεδριάσεων στα δημοτικά συμβούλια .Εκεί θα μιλάμε με γνώμονα την αληθεια,το κοινο καλο, πρόσωπο με πρόσωπο κι όχι με τηλεκατευθυνόμενες τηλεφωνικές δηλώσεις για σύνταξη δηλώσεων σε τοπικά, φιλικα προσκείμενα site. 
Ελπίζω να έγινα κατανοητός κ. Κοσμά.
Μιχάλης Κ. Μπαγιώτης
Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας
Και του Συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα»



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα