Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Σε Ζάρκο, Κεραμίδι και Πηνειάδα η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα

Σε Ζάρκο, Κεραμίδι και Πηνειάδα η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα

από Oichalia News
Σε Ζάρκο, Κεραμίδι και Πηνειάδα η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα

Διαπίστωσα ιδίοις όμμασι, το μέγεθος της καταστροφής του Μεσογειακού κυκλώνα

Σε επίσκεψη των πληγεισών περιοχών και σε στοχευμένες επικοινωνίες, έσπευσε με την έλευσή της στο Νομό, το πρωί του Σαββάτου, η Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.  


Με σχετική ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η κα. Παπακώστα ανακοίνωσε, πως εχθές επέστρεψε στον Νομό μας, μετά τα Κοινοβουλευτικά της καθήκοντα στην Αθήνα, προκειμένου να σπεύσει εκτάκτως στις πληγείσες, από τον «Ιανό» περιοχές του Νομού. Επιπλέον, άμεσα προχώρησε σε επικοινωνίες με κυβερνητικά στελέχη όπως και με την Περιφέρεια, προκειμένου να αναφέρει την κατάσταση που κατέγραψε επισκεπτόμενη τα χωριά, αλλά και να ενημερωθεί για την αποστολή αρμόδιων κλιμακίων και την καταγραφή των ζημιών.  



Πιο αναλυτικά, εχθές η Βουλευτής δέχτηκε τηλεφώνημα από την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί για τις καταστροφές στο Νομό μας, αλλά και αν επλήγησαν οι σχολικές μονάδες. Εν συνεχεία, η ίδια η κα. Παπακώστα προχώρησε σε μια σειρά στοχευμένων επικοινωνιών, με κυβερνητικά στελέχη, όπως με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, ώστε να δρομολογηθεί το ταχύτερο δυνατόν, η αποστολή κλιμακίων που θα καταγράψουν τις ζημιές.


Με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιά, προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος των καταστροφών και να μεταβεί το συντομότερο στην περιοχή.    Ακόμη, αναφορικά με την καταγραφή των ζημιών, η Βουλευτής επικοινώνησε με την Κεντρική Διεύθυνση του ΕΛΓΑ, για την καταγραφή των καταστροφών σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη για την καταγραφή ζημιών στις επιχειρήσεις και σε ο,τι αφορά τις οικοσυσκευές, όπου υπεύθυνοι είναι οι Δήμοι.  


«Σήμερα επισκέφθηκα την περιοχή της Φαρκαδώνας, τα χωριά Ζάρκο, Κεραμίδι και Πηνειάδα, όπου σε συνέχεια των χθεσινών μου επισκέψεων, διαπίστωσα ιδίοις όμμασι, το μέγεθος της καταστροφής του Μεσογειακού κυκλώνα. Πάνω από 15.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, πλημμύρισε, λίγες μόνο ημέρες πριν την συγκομιδή βαμβακιού και καλαμποκιού. Αναμένω έπειτα από τις προηγηθείσες επικοινωνίες μου με τα κυβερνητικά στελέχη, την σύντομη αποστολή κλιμακίων για καταγραφή των καταστροφών.


Ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε εχθές πως, όλες οι πληγείσες περιοχές θα λάβουν άμεση στήριξη. Εμπιστεύομαι την δέσμευσή του και αναμένω την ανταπόκριση της Κυβέρνησης στην περιοχή μας.» Δήλωσε η κα. Παπακώστα.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα