Αρχική Νέα Ελλάδα Ιστορική συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ

Ιστορική συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ

από Oichalianews
Ιστορική συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο σήμερα το μεσημέρι στις 13.20 στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ μετά θα προβούν στις επίση

Στην υπογραφή ιστορικής συμφωνίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ προχωρούν Ελλάδα και Ιταλία.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο σήμερα το μεσημέρι στις 13.20 στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ μετά θα προβούν στις επίσημες δηλώσεις.

 

Όπως έχει ήδη γράψει το newpost.gr πρόκειται για μία διπλωματική αντεπίθεση απέναντι στο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων.

Η Ελλάδα έχοντας στο πλευρό της τόσο τις ΗΠΑ όσο και την ΕΕ απέναντι στο νέο κύμα των τουρκικών προκλήσεων, προετοιμάζει εδώ και καιρό τη δική της αντεπίθεση σε διπλωματικό επίπεδο.

Η ελληνική διπλωματία επιθυμεί να μπουν πλέον σε τροχιά υλοποίησης και να καταλήξουν σε συγκεκριμένες συμφωνίες. Παράλληλα η Αθήνα προχωρά και σε συγκεκριμένες κινήσεις απέναντι στην Τουρκία στον ΟΗΕ, ενώ σχεδιάζει παρέμβαση και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Το ζήτημα της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων τέθηκε και σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν Δένδιας – Ντι Μάιο πριν από λίγες ημέρες,  ένα τηλεφώνημα που είχε στόχο να εξομαλύνει και τη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ιταλία η δημοσιοποίηση της λίστας των 29 χωρών από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται επισήμως αεροπορικές πτήσεις από τον Ιούλιο, και δεν την περιελάμβανε, προκαλώντας αντιδράσεις, υπονομεύοντας εμμέσως και τις συνομιλίες για τον καθορισμό ΑΟΖ.

Ετικέτες: ελλάδα ιταλία αοζ



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα