Αρχική Νέα Ελλάδα Κορονοϊός: 26 νεκροί στην Ελλάδα - 71 νέα κρούσματα - 892 στο σύνολο

Κορονοϊός: 26 νεκροί στην Ελλάδα - 71 νέα κρούσματα - 892 στο σύνολο

από Oichalianews
Κορονοϊός: 26 νεκροί στην Ελλάδα - 71 νέα κρούσματα - 892 στο σύνολο

57 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 54 είναι διασωληνωμένοι

Ακόμα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 26 εκ των οποίων, οι 21 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 71, την Πέμπτη (26/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 892.

 

Αυτή τη στιγμή, 57 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 54 είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα, 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

«Η πορεία της επιδημίας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα περιορισμού και την τήρησή τους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

 

Αναφερόμενος στο θάνατο του Γερμανού καθηγητή που επισκέφτηκε για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, επεσήμανε πως παρουσιάστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα του ασθενή, μια επιπλοκή που έχει πρόσφατα συσχετιστεί με τη λοίμωξη από τον νέο ιό και για την οποία είναι σε επαγρύπνηση τις τελευταίες ημέρες όλοι οι γιατροί του κόσμου. Στον ασθενή μάλιστα χορηγούνταν ειδική αντιπηκτική αγωγή.

 

«Δεν φαίνεται αυτή η επιπλοκή να αφορά μεγάλο ποσοστό των ασθενών όπως μας δείχνουν δεδομένα δημοσιευμένα από συναδέλφους», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «και αυτά τα σπάνια συμβάντα δεν αλλάζουν την εικόνα για την πορεία της νόσου όταν αφορά ανθρώπους χωρίς προβλήματα».

 

Καθησυχάζοντας, ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως η Ελλάδα δεν έχει την πορεία της Ιταλίας, καθώς «δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων» στη χώρα μας.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα