Αρχική Νέα Ελλάδα Κορονοϊός: Στους 38 οι θάνατοι στην Ελλάδα-95 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: Στους 38 οι θάνατοι στην Ελλάδα-95 νέα κρούσματα

από Oichalianews
Κορονοϊός: Στους 38 οι θάνατοι στην Ελλάδα-95 νέα κρούσματα

Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.156, οι θάνατοι στους 38 ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έξι θάνατοι και 95 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού σε 24 ώρες στη χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.156, οι θάνατοι στους 38 ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

Αναφερόμενος στη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως αυτή σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, και διαμήνυσε πως η χρήση της θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση. Αναφορά έκανε σε ακόμη ένα φάρμακο που διερευνάται το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει στην μάχη για τον κορωνοϊό, την μεφλοκίνη. «Η μεφλοκίνη είναι ένα φάρμακο που το χρησιμοποιούμε για την ελονοσία. Και αυτό έχει τις τοξικότητές του. Θα δοκιμαστεί και αυτό όπως άλλα. Δεν υπάρχει θαυματουργό φάρμακο. Σε κάποιους έκανε ψυχιατρικές διαταραχές η μεφλοκίνη. Πρέπει να ξέρουμε τον εχθρό και τα όπλα μας». 

Αισιοδοξία για την καμπύλη διασποράς

Εξάλλου εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας πως η καμπύλη διασποράς στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες. «Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει και σε οικονομικό επίπεδο. Ο αγώνας είναι πανανθρώπινος», υποστήριξε.

Κανονικά τα χειρουργεία και οι θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Λαμβάνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, υπογράμμισε ότι για τους καρκινοπαθείς συνεχίζονται κανονικά οι θεραπείες και τα χειρουργεία. Επίσης υποστήριξε ότι με ΠΝΠ προβλέπεται ακόμη και η επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας. Στο ΕΣΥ έχουμε 3100 κλίνες και πάνω από 100 ΜΕΘ.

Παράταση σε περιοριστικά μέτρα

Επιπρόσθετα, από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων έως τις 11 Απριλίου». Επίσης παρατείνεται και η απαγόρευση τέλεσης λειτουργιών σε χώρους λατρείας έως τις 11 Απριλίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Π.Ε. Κοζάνης για μία ακόμη εβδομάδα, για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τέσσερα ειδικά συνεργία πήγαν σε Ξάνθη και Κομοτηνή για πάρουν δείγματα από 165 ανθρώπους που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Αυτοί θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία και θα ληφθούν αποφάσεις αφότου βγουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε σε μία λεπτή κλωστή και η όποια λάθος επιλογή, μπορεί να αποβεί ολέθρια», προειδοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα