Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία Παπαστεργίου και έκκληση για αφύπνιση

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία Παπαστεργίου και έκκληση για αφύπνιση

από Θωμάς Γκονής
Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία Παπαστεργίου και έκκληση για αφύπνιση

«Να το παλέψουμε όλοι μαζί, με τη σοβαρότητα που το κάναμε τον Μάρτιο», «μήπως και σώσουμε την παρτίδα, μήπως και σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε» αναφέρει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου».

Με μια ανάρτηση στο facebook, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, μεταφέρει την ανησυχία του για τα καθημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στα Τρίκαλα κάνοντας έκκληση για αφύπνιση διότι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η ώρα αυτή είναι πρωτίστως και ώρα της ατομικής ευθύνης».


«Μέρα με τη μέρα, ανησυχώ πολύ περισσότερο , «Να το παλέψουμε όλοι μαζί, με τη σοβαρότητα που το κάναμε τον Μάρτιο», «μήπως και σώσουμε την παρτίδα, μήπως και σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε» αναφέρει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου».


Στην ανάρτησή του λέγει αναλυτικά:  


«Ρε σεις, μήπως πρέπει να ξαναδούμε το θέμα του κορωνοϊού; Δεν σας κρύβω πως στα Τρίκαλα, μέρα με τη μέρα, ανησυχώ πολύ περισσότερο. Τα κρούσματα στην περιοχή μας αυξάνονται, πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως μάλλον για κάποιον μεταφυσικό λόγο, ο κορωνοϊός δεν μας αφορά, δεν θα κολλήσουμε, δεν θα πάθουμε τίποτε, όμως τα νούμερα μας διαψεύδουν.


Νούμερα που ξεπερνούν τα δέκα (10) κρούσματα την ημέρα, πρώτη απώλεια που αποδίδεται στον κορωνοϊό και κάθε μέρα τμήματα ή και ολόκληρα σχολεία να κλείνουν. Την ίδια ώρα κάνουμε γάμους, γλέντια και δεξιώσεις πριν το γάμο, ενώ θεωρούμε υποτιμητικό ή δείγμα στέρησης της ελευθερίας μας, να φορέσουμε μάσκα.


Ελπίζω να αφυπνιστούμε όλοι (σε αυτούς βάζω και τον εαυτό μου), να σκεφτούμε πως μάλλον τα δύσκολα δεν πέρασαν αλλά είναι μπροστά μας και να κάνουμε ο καθένας αυτό που το καθήκον αλλά και η συνείδησή του, του επιβάλλει. Ναι, χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι, όμως η ώρα αυτή είναι πρωτίστως και ώρα της ατομικής ευθύνης. Περιορίστε όσο μπορείτε τις συναθροίσεις. Αν στον κύκλο σας κάποιος έχει νοσήσει, καθίστε μέσα.


Ενημερώστε, τους δικούς σας και κυρίως προσπαθήστε να περάσετε το μήνυμα στα παιδιά.  Σίγουρα όμως χρησιμοποιήστε μάσκα.


Ας το παλέψουμε όλοι μαζί, με τη σοβαρότητα που το κάναμε τον Μάρτιο, μήπως και σώσουμε την παρτίδα, μήπως και σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε».

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: (www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr )


ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΓΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ...