Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Κορωνοϊός: Μέτρα προστασίας για πολίτες και υπαλλήλους από τον Δήμο Τρικκαίων

Κορωνοϊός: Μέτρα προστασίας για πολίτες και υπαλλήλους από τον Δήμο Τρικκαίων

από Oichalianews
Κορωνοϊός: Μέτρα προστασίας για πολίτες και υπαλλήλους από τον Δήμο Τρικκαίων

COVID-19: Ρυθμίσεις – ασπίδα για πολίτες και υπαλλήλους από τον Δήμο Τρικκαίων

Ειδική μέριμνα για τους πολίτες και τους υπαλλήλους του Δήμου Τρικκαίων ελήφθη σε σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020.


Υπό την προεδρία του Δήμαρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, συζητήθηκαν όλα, όσα αφορούν στον ιό, στους τρόπους μετάδοσής του, στα όσα ο Δήμος Τρικκαίων ήδη πράττει και στα όσα στο εξής θα πράξει.


Τα μέτρα αφορούν στο πνεύμα και την ουσία της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και έχουν τρεις άξονες:


- Λήψη μέτρων προφύλαξης για όλους
- Αποφυγή συνωστισμών
- Διευκολύνσεις για συναλλαγές με τον Δήμο.

 

Τα μέτρα που σε πρώτη φάση ισχύουν και αφορούν πολίτες και υπαλλήλους, είναι:

1. Ευρεία χρήση μέτρων προφύλαξης (αντισηπτικά, μάσκες) στους χώρους υποδοχής κοινού (δημοτολόγια, ληξιαρχεία, ΚΕΠ, ΔΕΥΑΤ, Οικονομική Υπηρεσία, Κέντρο Κοινότητας) από εργαζόμενους και πολίτες. Ηδη οι υπηρεσίες προμηθεύτηκαν φιάλες αντισηπτικών υγρών και τοποθετήθηκαν νέα κυτία για αντισηπτικά υγρών σε διάφορα σημεία του Δημαρχείου
2. Διευθέτηση αναμονής πολιτών στα σημεία προσέλευσης πολιτών, με μέριμνα του Δήμου Τρικκαίων, για την αποφυγή δημιουργίας σειράς αναμονής. Η έκκληση του Δήμου Τρικκαίων στους πολίτες είναι, να αναμένουν τη σειρά τους εκτός των γραφείων, ειδικά όπου υπάρχουν αριθμοί προτεραιότητας.
3. Αποφυγή προσέλευσης δημοτών για ζητήματα που αφορούν τρέχοντα θέματα, αφού δόθηκε παράταση. Αυτή η ρύθμιση αφορά όσους/ες θα προέβαιναν σε δήλωση τακτοποίησης των τ.μ. των ακινήτων τους (παράταση μέχρι 30 Ιουνίου), στο επίδομα ΚΕΑ και στα προνοιακά επιδόματα (για έναν ακόμη μήνα).
4. Ενίσχυση καθαριότητας  σε δημόσιους χώρους που υποδέχονται συχνότερα κοινό (ΚΕΠ, Κέντρο Κοινότητας, Οικονομική Υπηρεσία κ.α.). Η ενίσχυση γίνεται με προσωπικό καθαριότητας από άλλες υπηρεσίες του Δήμου, των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία. 
5. Παράταση 1 (ενός) μηνός για εξόφληση λογαριασμών ΔΕΥΑΤ. Η μέριμνα Δήμου Τρικκαίων και ΔΕΥΑΤ γίνεται για την αποφυγή δημιουργίας συνωστισμού στο ταμείο της ΔΕΥΑΤ.
6. Εξάντληση κάθε δυνατότητας λειτουργίας του προγράμματος διανομής τροφίμων σε πολίτες (ΤΕΒΑ). Εναρμονιζόμενος με το νεύμα της ΠΝΠ, για αποφυγή συνωστισμού, ο Δήμος Τρικκαίων:
α) πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη με τους αρμόδιους υπαλλήλους, για να διευθετήσει τους τρόπους διανομής
β) εκπόνησε ένα αρχικό σχέδιο διανομής τροφίμων, σε περισσότερες ημέρες και σε περισσότερα σημεία διαμοιρασμού, με περισσότερους υπαλλήλους, κατάλληλα προφυλαγμένους. Η δράση αυτή αφορά 2.880 συμπολίτες.
γ) συγκαλεί νέα σύσκεψη το πρωί της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2020 με τους εκπροσώπους των άλλων Δήμων του νομού Τρικάλων που υλοποιούν το πρόγραμμα
7. Για θέματα υπαλλήλων και ειδικά για θέματα αδειών ειδικού σκοπού και ευέλικτου ωραρίου, εκδίδεται άμεσα σχετική εσωτερική εγκύκλιος  που θα διευκρινίζει τα ζητήματα αυτά.
8. Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας υπηρεσιών που συναλλάσσονται με κοινό. Οι ακριβείς ώρες και το νέο ωράριο θα ανακοινωθούν άμεσα.
9. Συγκαλείται σύσκεψη το πρωί της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2020 με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών για την εξειδίκευση, συντονισμό και τυχόν συμπλήρωση των παραπάνω μέτρων.
10. Κινήθηκε ήδη η διαδικασία για πρόσθετη προμήθεια υλικών προφύλαξης για εργαζόμενους και πολίτες (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία)


Ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, με τη συνδρομή των απόλυτων συνεργατών του, των υπαλλήλων. Στόχος είναι να λειτουργήσουν τα μέτρα που
- θα καταστήσουν πιο δύσκολη την εξάπλωση του ιού,
- θα συμβάλλουν στη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας,
- θα συνεισφέρουν στην ελάφρυνση του ΕΣΥ
- θα δίνουν λύσεις σε προβλήματα που τυχόν ανακύπτουν.


Με σεβασμό σε κάθε πολίτη, με ατομική ευθύνη, με συνεργασία όλων, ο Δήμος Τρικκαίων καλεί τρικαλινές, τρικαλινούς, πιθανούς επισκέπτες, να επιδείξουν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, για τους ίδιους και για κάθε συνάνθρωπο.

 

Συμπληρωματικά μέτρα του Δ. Τρικκαίων για ελάχιστη προσέλευση πολιτών στο Δημαρχείο

 

 

Ο Δήμος Τρικκαίων καλεί τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές να ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο και τις υπηρεσίες του. Μετά και τις ανακοινώσεις και τα νέα μέτρα για κλείσιμο πλήθους καταστημάτων, ο Δήμος Τρικκαίων προτρέπει τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Ως προς τις υποθέσεις των πολιτών,
Α. Για όσα θέματα και υποθέσεις δεν έχουν έκτακτο ή επείγοντα χαρακτήρα, ο Δήμος Τρικκαίων προτρέπει τους συμπολίτες να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες. Η άσκοπη μετακίνηση και προσέλευση στο Δημαρχείο Τρικκαίων δεν ωφελεί κανέναν, ειδικά από τη στιγμή που υφίστανται τρόποι εξυπηρέτησης όσων συμπολιτών χρειαστούν δημοτικές υπηρεσίες.

Β. Οσα ζητήματα δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ή με άλλο εξ αποστάσεως τρόπο, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, οι υπηρεσίες θα εξυπηρετούν με προσωπικό ασφαλείας και ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνήματος και ραντεβού.

Η απόφαση αυτή θα ισχύει για όλη την περίοδο λήψης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, εκτός εάν υπάρξει τροποποίησή της.

Επομένως οι συμπολίτες, για να εξυπηρετούνται καλύτερα, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν τηλεφωνικά για τις συγκεκριμένες υποθέσεις τους και για ραντεβού στου παρακάτω αρθμούς ανά θεματική ενότητα :

 1. Για θέματα Δημοτολογίου – Ληξιαρχείου, στα τηλ. 24313 51160 και 24313 51168
 2. Για θέματα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, στα τηλ. 24313 51297 και 24313 51182
 3. Για θέματα Εμπορικών Δραστηριοτήτων, στα τηλ. 24313 53515
 4. θέματα Οικονομικών γενικά, στα τηλ. 24313 51119 και 24313 51145. Ειδικά για το θέμα της δήλωσης των τ.μ., η διά ζώσης διαδικασία διόρθωσης και η έκδοση βεβαίωσης ΤΑΠ αναστέλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου. Κατ’ εξαίρεση, θα εξυπηρετούνται πολίτες που για σημαντικό λόγο χρειάζονται τις απαραίτητες βεβαιώσεις, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στα τηλ. 24313 51111 και 24313 51113
 5. Για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, στα τηλ. 24310 63218 και 24310 63211
 6. Για θέματα Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού, στα τηλ. 24313 53570, 24313 53506 και 24313 53566
 7. Για θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών, στα τηλ. 24310 63230 και 24310 63246
 8. Για θέματα Πολεοδομίας, στα τηλ. 24313 51245 και 24313 51235
 9. Για θέματα Καθαριότητας – Ηλεκτροφωτισμού & πρασίνου, στο τηλ. 24310 33404
 10. Για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, στα τηλ. 24313 53554 και 24313 53552
 11. Για κάθε άλλη πληροφορία στη Γραμμή του Δημότη, τηλ. 24310 20000

Είναι βεβαίως δεδομένο ότι η υπηρεσία καθαριότητας και τα ΚΕΠ του Δήμου θα εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών με το ισχύον καθεστώς.
Όμως, εάν παρίσταται ανάγκη και οι πολίτες προσέρχονται σε υπηρεσίες, θα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες επαφές, τηρώντας ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ τους ατομικούς κανόνες υγιεινής για την αποτροπή της διασποράς της νόσου (αποφυγή κοντινής επαφής, αποφυγή κοινής χρήσης των στυλό και προσωπικών αντικειμένων, αποφυγή συνωστισμού στις αίθουσες αναμονής, κ.ά).
Στο Δημαρχείο Τρικκαίων εξάλλου, ήδη
– έχουν τοποθετηθεί πρόσθετα κυτία απολυμαντικών υγρών
– ξεκίνησε ο συνεχής καθαρισμός χώρων προσέλευσης πολιτών.
Ο Δήμος Τρικκαίων με αίσθημα ευθύνης ζητά τη συνεργασία κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας.
 

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: (www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr )


ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΓΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ...