Αρχική Νέα Οιχαλία Ανακούφιση αλλά όχι εφησυχασμός

Ανακούφιση αλλά όχι εφησυχασμός

από Oichalia News
Ανακούφιση αλλά όχι εφησυχασμός

Λήξη συναγερμού σε Οιχαλία και Πετρωτό-Αρνητικά τα τεστ μαθητών και δασκάλων

Δεν έδειξε διασπορά της νόσου του κορονοϊού η ιχνηλάτηση και τα τεστ (PCR & RAPID) που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή σε δασκάλους και μαθητές των δημοτικών σχολείων Οιχαλίας και Πετρωτού.


Την Παρασκευή ελέχθησαν οι δάσκαλοι των δύο σχολείων καθώς κρίθηκαν στενές επαφές του εκπαιδευτικού που νόσησε από covid-19, με τα αποτελέσματα των rapidtestνα βγαίνουν αρνητικά.

Χθες Κυριακή η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην Οιχαλία όπου πραγματοποίησε συνολικά 29 τεστ σε μαθητές από τα δύο δημοτικά σχολεία της Οιχαλίας και 14 τεστ σε μαθητές από το δημοτικό σχολείο Πετρωτού.

Σε σύνολο (43) μαθητών που ελέχθησαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τα αποτελέσματα των δειγμάτων που βγήκανε χθες αργά το βράδυ ήταν καθησυχαστικά, καθώς έδειξαν ότι δεν  υπήρξε διασπορά του ιού.  Ένα αποτέλεσμα που ανακουφίζει αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει.

Και αυτό διότι σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα και τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων  πρόκειται για έναν ύπουλο ιό που η μέση διάρκεια επώασης στο ανθρώπινο σώμα φτάνει τις 14 μέρες.

Βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, επιβάλλεται η τήρηση της καραντίνας και ο κατ’ οίκον περιορισμός των μαθητών των δημοτικών σχολείων Οιχαλίας και Πετρωτού για 10 μέρες ακόμη, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα