Αρχική Νέα Οιχαλία Ανανεωμένο και αναβαθμισμένο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

Ανανεωμένο και αναβαθμισμένο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

από Oichalia News
Ανανεωμένο και αναβαθμισμένο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας
Ανανεωμένο και αναβαθμισμένο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

Ένα ανανεωμένο και αναβαθμισμένο ενεργειακά σχολικό κτίριο θα απολαμβάνουν από σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ο Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας

Έναρξη της νέας σχολικής σεζόν 2021-22 σήμερα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας οι οποίοι θα βρεθούν σε έναν γνώριμο χώρο αλλά με πολλές αισθητές παρεμβάσεις μιας και το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε αναβαθμίστηκε πλέον σε Κατηγορία Β μετά τις εργασίες βελτίωσης των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.


Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού κτιρίου ολοκληρώθηκε και ήταν ένα από τα έργα που ως στόχο είχε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών με μεγάλο ενεργειακό όφελος.


Αυτό δήλωνε τον Ιούνιο του 2019 ο πρώην δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης όταν κατά την γιορτή λήξης των μαθημάτων παρέδιδε στην διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Τζαβέλλα τον φάκελο με την μελέτη που κατατέθηκε στο ΕΣΠΑ και που τελικά πήρε σάρκα και οστά με την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και την ολοκλήρωση του έργου πριν λίγες ημέρες.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες:


  • Αντικατάσταση κουφωμάτων παραθύρων με νέα συνθετικά κουφώματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης που φέρουν διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες τρίτης γενιάς – τεσσάρων εποχών.
  • Αντικατάσταση εξωστοθυρών με νέες συνθετικές υψηλής θερμομονωτικής ικανότητας.
  • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης τύπου θερμοπρόσοψης με χρήση εξηλασμένης πολυστερίνης πάχους 10cm
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης εσωτερικά της στέγης με αφρό πολυουρεθάνης πάχους 10 cm
  • Τοποθέτηση λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου συνολικής ισχύος 280kW.


Όσον αφορά το οφέλη, αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.




ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα