Αρχική Νέα Οιχαλία «Έφυγε» για τους ουρανούς η «Νικηφόρινα»

«Έφυγε» για τους ουρανούς η «Νικηφόρινα»

από Θωμάς Γκονής
«Έφυγε» για τους ουρανούς η «Νικηφόρινα»

Το πρωί της Τρίτης και σε ηλικία 78 ετών

Την γαλήνια και γλυκιά διαδρομή για τον παράδεισο πήρε το πρωί της Τρίτης το «Λενάκι» μας.


Η αγαπημένη μας «Νικηφόρινα» κατά κόσμων Ελένη Γκουνή (συζ. Νικηφόρου), το μεσημέρι της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων αρκετά καταβεβλημένη με έντονη κόπωση και δύσπνοια.


Η κατάσταση της υγείας της 78χρονης ήταν βεβαρημένη και κρίσιμη και όπως αποδείχθηκε, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, μη αναστρέψιμη.


Το πρωί της Τρίτης το Λενάκι μας άφησε και πήρε τον δρόμο προς τον Κύριο. Αυτόν που λάτρευε και υμνούσε κάθε λεπτό κάθε στιγμή της ζωής της. Μία γυναίκα με πίστη και αφοσίωση στον ύψιστο πρόθυμη να τον υπηρετεί σε όλη της ζωή.


Έτσι την βιώσαμε εμείς εδώ στην γειτονιά της 25ης Μαρτίου, έτσι την γνωρίζανε και όσοι ανηφόριζαν στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας, εκεί όπου επί σειρά ετών συνέβαλε καθημερινά καταθέτοντας ψυχή και σώματι, βάζοντας μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της Νικηφόρο, έναν μεγάλο λίθο αγάπης για την ανασύσταση και επαναλειτουργία της Μονής, που την καθιστά πασίγνωστη στην Θεσσαλία σήμερα.


Η «Νικηφόρινα» ήταν χαρακτηριστικό δείγμα δυνατής γυναίκας, δεν κιότευε αλλά ούτε λύγιζε.


Δεν πτοήθηκε από τα δυνατά χτυπήματα της μοίρας, ούτε ως σύζυγος όταν έχασε τον άνδρα της Νικηφόρο ούτε ως μάνα όταν η καρδιά της ξεριζώθηκε κηδεύοντας τον μεγαλύτερο γιο της τον Χρήστο που τον παρέσυραν τα κύματα στην Κρήτη. Το Λενάκι με την πίστη στον Κύριο μάζεψε τα κομμάτια της και συνέχισε.


Συνέχισε να τον υμνεί και να προσεύχεται μέχρι την στιγμή που ο παντοκράτορας να την καλέσει κοντά του.


Και αυτή η ώρα ήρθε τελικά το πρωί της Τρίτης.


Αφήνει πίσω τα παιδιά Αθανάσιο και Λίνα Γκονή, τα εγγόνια Ελένη, Γιάννη, Νικ και Μελ, αδέλφια, ανίψια και λοιπούς συγγενείς.


Καλό ταξίδι Θεία !


Η κηδεία της θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα