Αρχική Γνώμες ΔΕΥΑΦ λίγα λόγια και ανησυχίες...

ΔΕΥΑΦ λίγα λόγια και ανησυχίες...

από Oichalianews
ΔΕΥΑΦ λίγα λόγια και ανησυχίες...

Του Δημήτρη Δημότσιου

Τι νερό φτάνει στη βρύση του καταναλωτή του Δήμου Φαρκαδόνας ;    Τι νερό  πίνουμε;

 

H ΔΕΥΑΦ οφείλει να  εγγυάται την ποιότητα του νερού και βέβαια και την προστασία της υγείας των Δημοτών, καταναλωτών πελατών της.

 

Για την πλήρη και επίσημη ενημέρωση των δημοτών, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης πρέπει να δημοσιεύει τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων του πόσιμου νερού αναλυτικά ανά Δημοτική ή Τοπική κοινότητα στην Ιστοσελίδα της Επιχείρησης (ΔΕΥΑΦ)  ή του Δήμου Φαρκαδόνας ώστε να έχει πρόσβαση κάθε Δημότης να ενημερώνεται σχετικά εύκολα και απλά.

 

Οι δημότες πρέπει να έχουν πρόσβαση και να γνωρίζουν τα στοιχεία των αναλύσεων ώστε να ξέρουν τι νερό πίνουν.

 

Να δημοσιεύει  καθ'όλη τη διάρκεια του έτους όλους τους προβλεπόμενους δειγματοληπτικούς ελέγχους για το πόσιμο νερό σε συνεργασία με ιδιωτικά διαπιστευμένα εργαστήρια βάση της νομοθεσίας και σύμφωνα με την ΚΥΑ Γ 1(δ) / Γ Π οικ.67322/2017 « περί ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».

 

Η ΔΕΥΑΦ να δώσει στην δημοσιότητα από τις 01/09/2019 έως σήμερα τα στοιχεία από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έκανε ανά Δημοτική Ενότητα ώστε να γνωρίζει ο Δημότης    ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι πόσιμο, πολύ καλής ποιότητας ως προς τη μικροβιολογική και χημική σύστασή του.

 

Ας ενημερώσει η ΔΕΥΑΦ επίσημα :  αν γίνεται χωρίς διακοπές συνεχής, τήρηση των διαδικασιών ελέγχου.

 

Η Πολιτική ηγεσία της ΔΕΥΑΦ έχει αυξημένες υποχρεώσεις και πρέπει να διαθέτει περισσότερο χρόνο αποδοτικά  στην λύση των προβλημάτων.

 

Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση αδιάλειπτα από τη Δημοτική Αρχή.

 

Μπορεί το πρόβλημα να δημιουργήθηκε όντως έκτακτα όπως ανεπίσημα δηλώθηκε , αλλά όμως είναι λυπηρό στα ερωτήματα και τις ανησυχίες της Αντιπολίτευσης  να απαντώνται από Αναρμόδιους με αβάσταχτη ελαφρότητα και με όχι με τον απαιτούμενο σεβασμό και την σωστή ενημέρωση  τουλάχιστον για τους Δημότες.

 

Η ΔΕΥΑΦ  και η Πολιτική της Ηγεσία   πρέπει να αποδείξει  στους Δημότες και όχι  στην Αντιπολίτευση ότι δεν είναι  αδαείς, αμαθείς και ανήξεροι όσον αφορά το θέμα του νερού και ας αφήσει τα λόγια και να μπει στην ουσία ενός τόσο σοβαρού προβλήματος που αφορά την υγεία των πολιτών του Δήμου Φαρκαδόνας.

 

Χωρίς την σωστή και κατάλληλη  ενημέρωση χάνεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών Δημοτών  ως προς την ΔΕΥΑΦ.

 

Επίσης μπορεί να υπάρχουν Δημότες που δεν έχουν να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό για να πιούν η να φτιάξουν φαγητό για τις ημέρες που υπάρχει το πρόβλημα!!! Δεν έπρεπε η ΔΕΥΑΦ να φροντίσει με κάποιον τρόπο ώστε να εφοδιαστούν με πόσιμο νερό οι οικογένειες που έχουν ανάγκη η ακόμη όλες οι οικογένειες των χωριών που υπάρχει πρόβλημα με το νερό; Η ΔΕΥΑΦ  τώρα πλέον έχει και προσωπικό αρκετό.... και θα μπορούσε να το κάνει και να εφοδιάσει με κατάλληλο νερό τους Δημότες για 2 μέρες που λέει και μα αυτό τον τρόπο ταυτόχρονα θα ενημερώνονταν σχεδόν όλοι οι πολίτες για το πρόβλημα. 

 

Η Αντιπολίτευση και ο επικεφαλής Μιχάλης Μπαγιώτης  δεν διαδίδει ψευδείς ειδήσεις και ούτε θέλει να δημιουργήσει θέμα εντυπώσεων  ,  αλλά ανησυχεί για το τόσο μεγάλο πρόβλημα που ξαφνικά προέκυψε με το πόσιμο νερό και ζητά σωστή ενημέρωση όπως οφείλει να κάνει βάση του θεσμικού της ρόλου.

 

Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ζητά από την ΔΕΥΑΦ  πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία, που είναι χρήσιμα για τη σωστή  άσκηση των καθηκόντων της., ο Δημοτικός Σύμβουλος είναι εκφραστής των συμφερόντων των Δημοτών.

 

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Δημότσιος

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φαρκαδόνας  

 



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα