Αρχική Γνώμες Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό….

Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό….

από Oichalianews
Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό….

Επιστολή του Αποστόλη Θωμόπουλου Προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων η «Ανοιξη»

  Για ακόμη μια φορά ως αγροτοκτηνοτρόφοι είδαμε την καταστροφή των κόπων μας από την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στο χρόνιο και δίκαιο αίτημα για άμεσα και αναγκαία αντιπλημμυρικά εγγειοβελτιωτικά & στραγγιστικά μέτρα υποδομής, που θα προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες μας.

 

              Για ακόμη μια φορά μπροστά στο πρόβλημά μας είδαμε επισκέψεις βουλευτών, τοπικών διοικητικών παραγόντων, να φωτογραφίζονται  δίπλα στο πρόβλημα, να κάνουν δηλώσεις συμπόνοιας με μπόλικα πρέπει  & θα… Που να φανταζότανε ο Θωμάς  Μπακαλάκος  πόσο διαχρονικό θα ήτανε το τραγούδι που έγραψε μες στη χούντα και κυκλοφόρησε μεταπολιτευτικά, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό, βόλτες από εκεί κι από εδώ , μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες...»

 

              Πάνω από 40 χρόνια από τη μεταπολίτευση και μετά οι κυβερνήσεις πάνε κ’ έρχονται  όπως και οι διάφοροι παράγοντες κι εμείς οι αγρότες στο ίδιο έργο θεατές τραγικά θύματα της κοροϊδίας τους, βιώνουμε πάντα την καταστροφή των καλλιεργειών μας από τα  εκάστοτε καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις, λειψυδρία, και όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας  τελειώνουν όλα, απομένουμε με τη συμπάθεια και τις υποσχέσεις.

 

   Ως Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων έχουμε αναδείξει και καταγγείλει πολλές φορές αυτή την κατάσταση και τις ευθύνες της πολιτείας, έχουμε βγάλει ανακοινώσεις & υπομνήματα, έχουμε κάνει συναντήσεις με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με βουλευτές και θεσμικούς παράγοντες. Τα προβλήματα και τις προτάσεις μας τα γνωρίζουν από ΄΄πρώτο χέρι΄΄.  Γνωρίζουν και ευθύνονται για τις μεγάλες επικίνδυνες ελλείψεις έργων υποδομής, τα ακαθάριστα ποτάμια, ρέματα & κανάλια, τις φθορές και τα ασυντήρητα δίκτυα. Γνωρίζουν πολύ καλά για τον άδικο κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει στο σύνολο της ζημιάς και την όποια κουτσουρεμένη αποζημίωση κάνουμε  μαύρα μάτια να τη δούμε .

 

             Τους καλούμε για ακόμη μια φορά να σκύψουν ουσιαστικά στο πρόβλημα , να ακούσουν τη φωνή μας και να βάλουν σε προτεραιότητα τα έργα υποδομής και προστασίας της ζωής και των καλλιεργειών μας και όχι τα έργα βιτρίνας, τα «φουσκωμένα» ρεπορτάζ και τις κινήσεις για το  «θεαθείναι».

 

Αυτά που έχουμε ανάγκη είναι:

 

Εδώ και τώρα σχεδιασμός και εκτέλεση όλων των αναγκαίων έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες και την λειψυδρία.

            Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όσους έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα και σε όσους είχαν σπείρει για επανασπορά, και σε όσους είχαν έτοιμα τα χωράφια για σπορά.

            Άμεσα καταγραφή των ζημιών

 

Αλλαγή εδώ και τώρα  στον κανονισμό του ΕΛΓΑ  ώστε να αποζημιωθούν όσοι αγρότες έχουν πληγεί  έγκαιρα και δίκαια στο 100% της ζημιάς  και να γίνουν δωρεάν οι αναγγελίες ζημιών.

            Να γίνει πάγωμα των οφειλών των αγροτοκτηνοτρόφων προς το Δημόσιο-Τράπεζες-ΔΕΚΟ & ΕΦΚΑ.

             Αυτά τα αιτήματα πιστεύω ότι πρέπει να ικανοποιηθούν από την πολιτεία ως άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα