Αρχική Νέα Οιχαλία Παρουσιάστηκε στην Οιχαλία η 24ωρη Γραμμή Υποστήριξης 10306

Παρουσιάστηκε στην Οιχαλία η 24ωρη Γραμμή Υποστήριξης 10306

από Oichalia News
Παρουσιάστηκε στην Οιχαλία η 24ωρη Γραμμή Υποστήριξης 10306

Η Άννα Μαρία Σακελλαρίου ήλθε, μίλησε και ενθάρρυνε με τα όσα προσφέρει η «Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306»

Μία ενδιαφέρουσα και σύγχρονη της εποχής ημερίδα ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, με ομιλήτρια την Ψυχολόγο BSc, MSc κ. Άννα Μαρία Σακελλαρίου.


Δεδομένου των πολλών προβλημάτων που ανέρχονται καθημερινά στην επιφάνεια σε πολλά σπίτια, σε πολλές οικογένειες και σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα της χώρας, ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου δημοτικού Σχολείου προσκάλεσε μία χαρισματική πρώην μαθήτρια του σχολείου και νυν σπουδαία Επιστήμων με ειδικότητα την ψυχική υγεία, σε ημερίδα ενημέρωσης για την τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 που λαμβάνει μέλος της Ομάδας Προβολής.


Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του σχολείου της η κ. Σακελλαρίου ήλθε το απόγευμα της Τετάρτης (25/01) στην Οιχαλία και μίλησε στους περευρισκομένους για την πενταψήφια δημόσια και δωρεάν Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης (10306) που τέθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2020.


Όπως ανέφερε η Άννα Μαρία Σακελλαρίου ο αρχικός σκοπός αυτής της τηλεφωνικής γραμμής (10306) ήταν η εύκολη πρόσβαση των πολιτών που κατοικούν σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας σε Ειδικούς Ψυχικής Υγείας και την τηλεφωνική υποστήριξή τους, για τις πολυδιάστατες επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας.


Συγκεκριμένα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δημιουργήθηκε για να μπορεί ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας και για οποιοδήποτε λόγο (ένταση, ταραχή, δυσανεξία, ανασφάλεια, απειλή, φόβο, πανικό, απογοήτευση, απελπισία, μοναξιά, κ.λπ.) οποιοδήποτε πρόσωπο, οποιασδήποτε ηλικίας», να αποζητά στήριξη, ενθάρρυνση ή και ψυχική ανακούφιση.
Λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής.


Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει» ανέφερε χαρακτηριστικά η Άννα Μαρία.




Η «Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306» αφορά 3 επιλογές:


Επιλογή 1- Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη
Επιλογή 2- Ψυχοκοινωνικά θέματα
Επιλογή 3- Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους


Aξίζει να σημειωθεί ότι στην Επιστημονική και Συντονιστική Ομάδα Έργου της Γραμμής «10306» συμμετέχουν:


Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, Καθηγητής Ψυχιατρικής, ΕΚΠΑ, Δ/ντής Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής
Μαρίνα Οικονόμου, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, ΕΚΠΑ
Ελένη Λαζαράτου, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, ΕΚΠΑ
Φραγκίσκος Γονιδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, ΕΚΠΑ
Θεοδώρα Σκαλή, ΕΔΙΠ Ψυχολογίας, Msc, PhD, ΕΚΠΑ
Μενέλαος Θεοδωρουλάκης,PhD Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,Πρόεδρος Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ»
Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος, Ψυχίατρος επί θητεία, PhD, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ΕΚΠΑ





ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα