Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Κλοκοτός: Αγιασμός και πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΦΑΡΚΑΣ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ''

Κλοκοτός: Αγιασμός και πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΦΑΡΚΑΣ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ''

από Oichalianews
Κλοκοτός: Αγιασμός και πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΦΑΡΚΑΣ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ''

Προηγήθηκε πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού και μετά το πέρας αυτού, σχηματίστηκε πομπή, με το λάβαρο του συλλόγου μπροστά, μέχρι το σχολείο όπου τελέσθηκε αγιασμός, παρόντων των μελών του Συλλόγου.

Με πολύ όρεξη και μεράκι, στον “βωμό” των πολιτιστικών δρώμενων του Νομού μας, ο νεοϊδρυθείς Γηγενής Πολιτιστικός Λαογραφικός Μορφωτικός Σύλλογος Κλοκοτού του δήμου Φαρκαδόνας “ΦΑΡΚΑΣ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”.


Στον Κλοκοτό Τρικάλων έχουν ιδρύσει Πολιτιστικό Σύλλογο και κατάφεραν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν και λαογραφικό μουσείο, το οποίο θα στεγάζεται στο δημοτικό σχολείο του χωριού που είναι εκτός λειτουργίας.


Μάλιστα  προχθες, όπως κατέγραψε το trikalaola.gr σε επιτόπιο ρεπορτάζ, πραγματοποίησαν την πρώτη εκδήλωση στον αύλειο χώρο του σχολείου, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν έγινε ευρεία και χωρίς επισήμους.


Η εκδήλωση έγινε για να τιμηθεί η Αγία Σοφία, η οποία είναι η προστάτιδα του νεοσύστατου συλλόγου. Προηγήθηκε πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού και μετά το πέρας αυτού, σχηματίστηκε πομπή, με το λάβαρο του συλλόγου μπροστά, μέχρι το σχολείο όπου τελέσθηκε αγιασμός, παρόντων των μελών του Συλλόγου.


Την προσφώνηση έκανε ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιώργος Μπανάσιος και μίλησε ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Βαΐου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ.


Στο τέλος έγινε ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο, το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς από αντικείμενα περασμένων χρόνων.


Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε για το μουσείο, η Πρόεδρος των Επιτροπών του Συλλόγου κα Ευαγγελία Βαΐου.

Μετά την ξενάγηση μοιράσθηκαν σε όλους διάφορα εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου. Δείτε το σχετικό βίντεο και πολλές φωτογραφίες ποιυ κατέγραψε το trikalaola.gr ΕΔΩ


Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: (www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr )


ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΓΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ...