Αρχική Νέα Ελλάδα Κορονοϊός: 93 νεκροί, 72 νέα κρούσματα - 2.081 συνολικά στη χώρα μας

Κορονοϊός: 93 νεκροί, 72 νέα κρούσματα - 2.081 συνολικά στη χώρα μας

από Oichalianews
Κορονοϊός: 93 νεκροί, 72 νέα κρούσματα - 2.081 συνολικά στη χώρα μας

Συνολικά 25 τα κρούσματα κορονοϊού στη Λάρισα

Σε 93 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο τρεις ακόμη συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Επίσης, καταγράφηκαν 72 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να έχει ανέλθει σε 2.081. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 75 άτομα με μέση ηλικία τα 65 έτη. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Την ίδια στιγμή, 15 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ, όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

 

Το περπάτημα είναι υγεία

 

Σχολιάζοντας εικόνες με πολύ κόσμο σε κάποιες περιοχές της χώρας, ο κ. Τσιόδρας είπε πως φυσικά και ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός μπορεί κάποιος να βγαίνει για έναν περίπατο, αναφέροντας πως 30 λεπτά την ημέρα είναι ένας καλός χρόνος.

Ωστόσο υπενθύμισε πως πρέπει πάντα να κρατάμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες.

 

Φαίνεται να έχουμε γλυτώσει μια καταιγίδα

 

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε για ακόμα μια φορά πως εξαρτάται από τον κόσμο η πορεία του ιού, και πως τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και τώρα, φαίνεται να έχει ο κόσμος σε γενικές γραμμές συμμορφωθεί στα μέτρα και να έχει αποφύγει μια “καταιγίδα”. Ωστόσο δεν είναι ακόμα ώρα χαλάρωσης.

 

Χαρδαλιάς: 4 κρούσματα στον καταυλισμό των Ρομά στην Λάρισα

 

Σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά στην Λάρισα τον οποίο επισκέφτηκαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι βρέθηκαν 4 άτομα θετικοί στον ιό και συνολικά τα κρούσματα είναι 25.

 

Διπλασιασμός των λαϊκών αγορών

 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι θα λειτουργήσουν από εβδομάδα διπλάσιες λαϊκές απ’ ότι τώρα, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός στις ήδη υπάρχουσες.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα