Αρχική Νέα Ελλάδα Κορωνοϊός: Ελπίδες από ιαπωνικό φάρμακο-Τσιόδρας: Έχουμε κάνει παραγγελία

Κορωνοϊός: Ελπίδες από ιαπωνικό φάρμακο-Τσιόδρας: Έχουμε κάνει παραγγελία

από Oichalianews
Κορωνοϊός: Ελπίδες από ιαπωνικό φάρμακο-Τσιόδρας: Έχουμε κάνει παραγγελία

Η δοκιμή του σε 340 ασθενείς στην Γουχάν και την Σεντσέν έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας επιβεβαίωσαν ότι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία για τα νέα στελέχη της γρίπης είναι αποτελεσματικό σε ασθενείς με κορωνοϊό.

Το φάρμακο favipiravir αναπτύχθηκε από μία θυγατρική φαρμακευτική εταιρεία της Fujifilm και, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, Zhang Xinmin, η δοκιμή του σε 340 ασθενείς στην Γουχάν και την Σεντσέν έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

 

Η εν λόγω εξέλιξη έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα και σήμερα, Δευτέρα, τοποθετήθηκε γι’ αυτό και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος όπως είπε, έχουν γίνει ήδη συνεννοήσεις με τον πρόεδρο του ΕΟΦ για την παραγγελία του:

«Το φάρμακο από την Ιαπωνία, είναι αντιικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για την γρίπη. Εδώ θέλω να πω ότι πρώτη φορά στον κόσμο ακούμε για αυτό το φάρμακο. Η Ιαπωνία είναι μια από τις χώρες που είναι πολύ μπροστά στην τεχνολογία των φαρμάκων για την γρίπη.

Όντως φαίνεται ότι βοήθησε, σε κινεζικές μελέτες, για τη μείωση των επιπέδων του ιού. Έχει γίνει συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ, για παραγγελία αυτού του φαρμάκου, για την διαθεσιμότητα του φαρμάκου.

Δεν χρησιμοποιείται σε κάποια από τις μεγάλες μελέτες. Θεωρώ ότι θα είναι καλό να έχουμε ένα στοκ εδώ πέρα, ιδιαίτερα για τα δύσκολα περιστατικά που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή ή και δεν θα δουλεύουν συνδυασμοί που έχουμε στην Πατρίδα μας. Αλλά δεν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα αυτή την στιγμή».

 

newpost.gr

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: (www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr )


ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΓΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ...