Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Ανακοίνωση ειδικών περιοριστικών μέτρων στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Ανακοίνωση ειδικών περιοριστικών μέτρων στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

από Oichalia News
 Ανακοίνωση ειδικών περιοριστικών μέτρων στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο 26-09-2020 και μέχρι νεωτέρας στους Ιερούς Ναούς του Νομού

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ανακοινώνει ότι ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, τίθεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο 26-09-2020 και μέχρι νεωτέρας.

Τα αυστηρότερα μέτρα λαμβάνονται «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».


Κατόπιν τούτου:


α) τίθεται ανώτατο όριο πενήντα (50) συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με τις τελετές αυτές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων.


β) Κατά τις λοιπές ακολουθίες η παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών θα τηρεί την αναλογία ένα πρόσωπο ανά πέντε (5) τ.μ. επιφανείας και με ελαχίστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των, Σε περίπτωση δε που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) τ.μ., ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων εκ του νόμου ορίζεται σε εκατό (100) πρόσωπα.


γ) Η επιβολή της μάσκας προστασίας εντός των Ιερών Ναών είναι υποχρεωτική για όλους εκτός του ιερέως και των ιεροψαλτών. Παρακαλούμε το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως εφαρμόσει τα ως άνω μέτρα εντός των Ιερών Ναών, όπως και στους αυλείους χώρους  και να τηρούνται οι μεταξύ των πιστών αποστάσεις.


Λόγω των εκτάκτων μέτρων, ο εορτασμός Συνάξεως των εν Τρίκκη Αγίων, μεταφέρεται και θα ανακοινωθεί προσεχώς η νέα ημερομηνία.


Με ακλόνητη την πίστη στη Θεία Πρόνοια ευχόμαστε και προσευχόμαστε με τις πρεσβείες πάντων των εν Τρίκκη Αγίων, γρήγορα να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία που βιώνει η πατρίδα μας και η υφήλιος.

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: (www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr )


ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΓΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ...