Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Δυναμική παρέμβαση Σκρέκα για τη στήριξη των αγροτών και των τοπικών προϊόντων

Δυναμική παρέμβαση Σκρέκα για τη στήριξη των αγροτών και των τοπικών προϊόντων

από Oichalianews
Δυναμική παρέμβαση Σκρέκα για τη στήριξη των αγροτών και των τοπικών προϊόντων

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Την ανάγκη εφαρμογής σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την προστασία των τοπικών αγροτικών προϊόντων, ανέδειξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην πόλη Koblenz της Γερμανίας.

 

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί με συγκεκριμένα κίνητρα η συνεργασία μεταξύ αγροτών, επιχειρήσεων και καταναλωτών,  ώστε να διασφαλισθεί η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και η παραγωγή ποιοτικών τροφίμων. Σε αυτό το πλαίσιο, προσέθεσε ότι ζωτικής σημασίας είναι η προώθηση της γεωργίας ακριβείας, της έρευνας, της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Τρικαλινός Υφυπουργός στο ζήτημα της προστασίας των τοπικών αγροτικών προϊόντων και ποικιλιών ως ένα αποτελεσματικό μέτρο για την αντιμετώπιση οικονομικών και περιβαλλοντικών κρίσεων, καθώς και για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών και των τοπικών κοινοτήτων. Σε αυτό το σημείο, ανέφερε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη θέσπιση κοινών κανόνων για τη σήμανση της γεωγραφικής προέλευσης σε προϊόντα όπως το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα παρασκευάσματα κρέατος και τις βρώσιμες ελιές.  

 

Σε ό,τι αφορά τέλος την ενδεχόμενη σήμανση της καλής μεταχείρισης των ζώων εκτροφής, ο κ. Σκρέκας είπε ότι θα πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την εφαρμογή διαφορετικών προτάσεων στις τιμές παραγωγού, την ανταγωνιστικότητα και τις αντιδράσεις των καταναλωτών. Ζητούμενο είναι, κατέληξε, να επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ της βιωσιμότητας των παραγωγών και της ζήτησης από την πλευρά των καταναλωτών.

 

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: (www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr )


ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΓΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ...