Αρχική Νέα Οιχαλία Ήρθε η στιγμή να μάθουμε… Αν θα δικαιωθούν!

Ήρθε η στιγμή να μάθουμε… Αν θα δικαιωθούν!

από Oichalianews
Ήρθε η στιγμή να μάθουμε…  Αν θα δικαιωθούν!

Μας έλεγαν για «Αη Λιά» και «Παπαδοπούλι» και εμείς τους λέγαμε για Γερμανίες, σπίτια και αμάξια!

Με τον εγκλεισμό σε κατ οίκον περιορισμό να ισχύει εδώ και ένα μήνα περίπου και με τις μετακινήσεις λιγοστές και μόνο για τα απαραίτητα, οι άνθρωποι των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Φαρκαδόνας άρχισαν να μαθαίνουν τα μέρη της γης, αυτής, στην οποία κατοικούν !  

 

Ποιος θα το περίμενε άλλωστε ή ποιος θα μας προέτρεπε και θα τον ακολουθούσαμε ή ακόμα ποιος θα το έλεγε και θα τον πιστεύαμε πως μικροί μεγάλοι φυσιολάτρες και μη, θα αρχίζαμε δειλά δειλά αλλά μετέπειτα καθημερινά να εξερευνούμε μέρη που – αν και βρίσκονται δίπλα μας και τα βλέπουμε - υπό κανονικές συνθήκες «δεν θα τα πατούσαμε ποτέ».

 

Αυτό βλέπουμε και στα δικά μας μέρη στην Οιχαλία όπου αρκετοί «είμαστε» αυτοί που κάνουμε χρήση της καθημερινής μας νόμιμης σωματικής άσκησης και γεμάτοι πάθος για περιπλάνηση και έρευνα της φύσης εξορμούμε σε πεδιάδες, ρέματα, ακόμη και σε δύσβατα μονοπάτια των ορεινών που περιβάλλουν την Οιχαλία.

 

Όπως καταγράφει το OichaliaNEWS, εκτός από τα δυνατά και διαχρονικά brands όπως στα πεδινά η «Αγία Τριάδα», ο «Άγιος Δημήτριος», το πασίγνωστο πλατανόδασος της Οιχαλίας «Της Παναγίας τα πλατάνια» και στα ορεινά «Η Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου» στον Ορφανό, ήλθε ο καιρός να περπατήσουμε πολλοί στον «Αη Λιά», στην «Βίγλα» στο «Καστρί», στο «καβρόρεμα», μαθαίνοντας ακόμη και την «Παπαδοπούλι»!

 

Σε αυτά τα μέρη μεγάλωσαν και εργαζόταν ως βοσκοί και κτηνοτρόφοι οι περισσότεροι γονείς αλλά και οι παππούδες μας την δεκαετία 50-60.

 

Κοιμόντουσαν πολλές κρύες νύχτες του χειμώνα μακριά από τις οικογένειες τους για να μας θρέψουν - Μας έλεγαν για «Αη Λιά» και «Παπαδοπούλι» και εμείς τους λέγαμε για Γερμανίες και αμάξια!

 

«Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ‘ρθεις»… τους ακούγαμε αλλά τους γράφαμε στα παλαιά υποδήματά μας.

 

Ήρθε η στιγμή να μάθουμε…Αν θα δικαιωθούν!

 

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από εξόρμηση Οιχαλιωτών, σε μέρη που πάτησαν πολύ πιο πριν κάποιοι «δικοί μας».



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα