Αρχική Νέα Οιχαλία Οιχαλία: Αυστηρές συστάσεις Παθέκα να τηρήσουν οι μετανάστες την καραντίνα

Οιχαλία: Αυστηρές συστάσεις Παθέκα να τηρήσουν οι μετανάστες την καραντίνα

από Oichalianews
Οιχαλία: Αυστηρές συστάσεις Παθέκα να τηρήσουν οι μετανάστες την καραντίνα

«Ένα κρούσμα είναι αρκετό να νοσήσουν πολίτες και προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού μπαίνει σε καραντίνα μία ολόκληρη περιοχή» αναφέρει ο κ. Παθέκας.

Αυστηρές συστάσεις στους Νεοχωρίτες μετανάστες που ήρθαν και έρχονται από το εξωτερικό να παραμένουν στα σπίτια τους για 14 μέρες, απευθύνει μέσω του OichaliaNEWS ο πρόεδρος της Δ.Κ. Οιχαλίας κ. Ευάγγελος Παθέκας.

 

Ο κ. Παθέκας θορυβημένος με την χαλαρότητα που αντιμετωπίζουν το μέτρο του κατ οίκον περιορισμού για 14 ημέρες, καλεί τους ομογενείς να τηρήσουν στο ακέραιο τα μέτρα της κυβέρνησης διότι ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος.

 

«Οφείλουμε όλοι μας να τηρήσουμε τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η μεταφορά του κορονοϊού στην Οιχαλία θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας. Όπως είδαμε σε άλλα τοπικά διαμερίσματα δήμων της χώρας ένα κρούσμα είναι αρκετό να νοσήσουν πολίτες και προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού μπαίνει σε καραντίνα μία ολόκληρη περιοχή» αναφέρει ο κ. Παθέκας.

 

Υπενθυμίζει δε και τα πρόστιμα σε περίπτωση ανυπακοής των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και τα οποία είναι 5.000 € για όποιον μετανάστη «σπάσει» την καραντίνα των 14 ημερών και 150 € για όποιον παραβιάσει το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

 

«Λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κοροναϊό οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι αυστηροί και αμείλικτοι. Βεβαιώθηκαν παραβάσεις στην Οιχαλία για συμπολίτες μας που είτε κινούνταν είτε καθόταν στην πλατεία- και δεν έφεραν μαζί τους την βεβαίωση μετακίνησης ή κάποιο μήνυμα στο κινητό τους. Να υπενθυμίσω πως τα πρόστιμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 150 € ενώ για όποιον μετανάστη μας που έχει έλθει ή θα έλθει από το εξωτερικό και συλληφθεί να έχει παραβιάσει το μέτρο του κατ οίκον περιορισμού για 14 ημέρες, το πρόστιμο που θα του επιβληθεί είναι 5.000 €» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παθέκας.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα