Αρχική Νέα Θεσσαλία Κορονοϊός: Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην πρώτη γραμμή

Κορονοϊός: Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην πρώτη γραμμή

από TomGonis
Κορονοϊός: Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην πρώτη γραμμή

Δράσεις και υπηρεσίες με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Με δεδομένες τις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες που όλοι βιώνουμε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σταθερό μέλημα την προστασία των παιδιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια του Οργανισμού, των παιδιών και των οικογενειών που στηρίζει συστηματικά αλλά και εκείνων που χρειάζονται τη στήριξή μας λόγω των έκτακτων συνθηκών, έχει θέσει άμεσα στη διάθεση της πολιτείας και της ελληνικής κοινωνίας το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών και των υπηρεσιών του, με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και των επιπτώσεων από τη λήψη και την εφαρμογή των νέων μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Γραμμή SOS 1056 (χαρακτηρισμένη ως Γραμμή έκτακτης ανάγκης και διασυνδεδεμένη με τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112).

 

Καλείτε δωρεάν τη Γραμμή SOS 1056, όλο το 24ωρο, καθημερινά, για:

 

- Συμβουλευτική και Κοινωνική υποστήριξη

- Αναφορές ανώνυμες ή επώνυμες για κακοποίηση παιδιών

- Ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια

- Παροχή κατευθύνσεων για κάθε θέμα και διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες

- Τηλεφωνική σύνδεση με γιατρούς για προβλήματα υγείας παιδιών

- Περιστατικά εξαφάνισης παιδιών και εφήβων (0 έως 18 ετών) και ενηλίκων (18 έως 60 ετών)

- Ατομική συμβουλευτική μέσω skype από Ψυχολόγους

- Άμεσα διαθέσιμο Chat Application, με το οποίο θα μπορούν παιδιά να επικοινωνούν με τους Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς της Γραμμής. Το Chat App υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΕΤΕ.

 

Υποστήριξη παιδιών με προβλήματα Υγείας

 

- Διακομιδές πανελλαδικά, νεογνών και παιδιών με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας του Οργανισμού μας (Ασθενοφόρα)

 

 Κάλυψη ιατρικών αναγκών παιδιών

 

- Ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά

- Τηλεφωνική σύνδεση με γιατρούς

 

Υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης

 

- Ενίσχυση με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τα 13 Κέντρα Στήριξης πανελλαδικά (Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κέρκυρα, Κόρινθος, Λάρισα, Λέσβος, Πάτρα, Πύργος, Τρίπολη, Χαλκίδα, Χανιά)

 

Κάλυψη έκτακτων μετακινήσεων με οχήματα άμεσης επέμβασης του Οργανισμού

 

- Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα και απαιτείται η άμεση μετακίνησή σας, καλέστε μας στη Γραμμή SOS 1056.

 

Ενημέρωση/Επικοινωνία

 

- Ενημερωτικά άρθρα από το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού (γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) αναρτώνται στο www.hamogelo.gr και στα social media του Οργανισμού.

- Στα social media του Οργανισμού δεχόμαστε τις απορίες, τους προβληματισμούς γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών, παιδιών κ.λ.π. Απαντήσεις δίνονται από το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού.

- Ειδικές διαδικτυακές εκπομπές «Ρώτα το Χαμόγελο» με θεματικές, που αφορούν στη διαχείριση όλων των θεμάτων που απασχολούν ενήλικες και παιδιά σε σχέση με τον κορωνοϊό. Στις εκπομπές θα συμμετέχουν και θα απαντούν στις ερωτήσεις των θεατών γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

 

Εκπαίδευση

 

- Άμεσα διαθέσιμη Διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα YouLearn για την υλοποίηση μαθημάτων εξ αποστάσεως ενισχυτικής διδασκαλίας με την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών. Τη δράση ευγενικά υποστηρίζει η CISCO.

 

Επιπρόσθετα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη διαχείριση της μεγάλης αυτής κρίσης, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: (www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr )


ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΓΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ...