Αρχική Γνώμες Το νερό δεν ξεχνάει ποτέ το δρόμο του... έτσι και ο λαός, όσο εύκολος και να είναι, πάντα κρατάει θύμησες …

Το νερό δεν ξεχνάει ποτέ το δρόμο του... έτσι και ο λαός, όσο εύκολος και να είναι, πάντα κρατάει θύμησες …

από Oichalia News
Το νερό δεν ξεχνάει ποτέ το δρόμο του... έτσι και ο λαός, όσο εύκολος και να είναι, πάντα κρατάει θύμησες …

Γράφει ο Ηλίας Καραμάνος

Ο Δήμος Φαρκαδόνας, τα Τρίκαλα, ο Δήμος Μουζακιου, η Καρδίτσα, η Θεσσαλία, η κεντρική Ελλάδα, όλη η χώρα μετράνε τις ανυπολόγιστες ζημιές που άφησε στο πέρασμά του ο “Ιανός”.


Και δεν είναι μόνο υλικές ζημιές, καθώς υπάρχουν και απώλειες ανθρώπινων ζωών.Και όπως διάβασα σε κάποιο post δεν είναι ώρα για κριτικές και απόδοση ευθυνών.


Αλλού θα σταθώ… Εξάλλου κριτικές έχουν γίνει πάμπολλες εδώ και πάρα πολλά χρόνια…ευθύνες έχουν “εντοπιστεί”, χωρίς να έχουν “αποδοθεί”… Άρα δεν αξίζει να το ψάχνουμε.


Αλλού θα σταθώ… Θα σταθώ σε εκείνους τους βουλευτές του νομού μας και της Θεσσαλίας γενικότερα ανεξαρτήτου πολιτικής απόχρωσης και κομματικής ταυτότητας.


Στους βουλευτές παλιούς και καινούργιους και περισσότερο σε εκείνους που κατά καιρούς χρημάτισαν και σε υπουργικούς θώκους. Από την στιγμή που εκλέγονται και μόλις αναλάβουν, αρχίζουν την καταγραφή των προβλημάτων του νομού τους ως βουλευτές, της περιφέρειας ως περιφερειάρχες, της χώρας ως υπουργοί.


Όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα της πλημμυροπάθειας, ειδικά στο κάμπο της Θεσσαλίας, δεν είναι πρωτόγνωρο. Πόσες και πόσες φορές είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση πήγε επί τόπου και κατέγραψε ζημιές ο σημερινός υφυπουργός Γεωργίας; Απλά ρωτάω… Ακόμη καταγραφή του προβλήματος γίνεται;


Ο λαός ψηφίζει, στέλνει ανθρώπους να τον εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο και να μεταφέρει τα καταγεγραμμένα από πριν προβλήματα των περιοχών. Τους επιλέγει ως ικανότερους σε σχέση με κάποιους άλλους γιατί υποτίθεται έχουν ήδη έτοιμη πρόταση επίλυσης των προβλημάτων. Και τους βοηθάει με την ψήφο του να μπούνε στην κεντρική πολιτική σκηνή, ώστε να μπορούν να παλέψουν από μέσα για την λύση τους.


Δεν αποτελούν δικαιολογία ούτε οι κλιματικές αλλαγές, ούτε η ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η βασική αιτία του κακού είναι η μακρόχρονη ολιγωρία όλων σας. Γιατί ποτέ σας δεν πήγατε να ζητήσετε και να απαιτήσετε να δοθεί λύση, γιατί ποτέ δεν είχατε πρόταση. Πότε πήγατε και οι 22 Θεσσαλοί βουλευτές μαζί, να απαιτήσετε να δοθεί λύση στο μακροχρόνιο πλημμυρικο πρόβλημα της περιφέρειας;


Καθησατε ποτέ στο ίδιο τραπέζι όλοι μαζί οι βουλευτές και η περιφέρεια να ψάξετε και να βρείτε λύση αντιπλημμυρικη προστασία; Το μόνο που κάνετε όλοι σας τα τελευταία χρόνια αλλά και πάντα, είναι να επισκέπτεστε τις πληγείσες περιοχές κατόπιν και δηλώνετε πως είστε στο πλευρό του πληγεντα πολίτη…. πως θα “τρέξετε” και θα παλέψετε για δίκαιες αποζημιώσεις… πως από την επομενη κιόλας θα πιέσετε για εξεύρεση λύσης.


Είδατε που τα γνωρίζουμε ήδη… πως την ταινία που θα παιχτεί την έχουμε ξαναδεί… “πολλές φορές” και πολύ “σχολαστικά”…


Και ξέρετε κάτι; Ούτε ποτέ είχατε σκεφτεί λύση, ούτε ποτέ ψαξατε να βρείτε λύση αλλά ούτε θέλετε να δοθεί λύση.. Πρόχειρες λύσεις, βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά πάντα “μπροστάρισσα” η περιφέρεια μέσω των αντιπερειφερειαρχών της με υποσχέσεις στήριξης, επίλυσης και αντιπλημμυρικής προστασίας…. που ακόμα δεν φάνηκε.


Ο αείμνηστος Πλαστήρας πέταξε απλά με το ελικόπτερο και χωρίς να είναι ειδικός και τεχνοκράτης, μόνο με το μάτι είπε πως εδώ πρέπει να γίνει το φράγμα.


Όμως “πέθανε στην ψάθα”… όπως λέγεται… Γιατί αν ποτέ βρεθεί η λύση και δοθεί προς εφαρμογή…. ή αν βρεθούν και δοθούν λύσεις και σε άλλα σημαντικά προβλήματα της περιοχής και της χώρας… θα μείνετε “χωρίς δουλειά”… δεν θα έχετε λόγο ύπαρξης…. δεν θα έχετε να πουλήσετε ελπίδα και υποσχέσεις…. άρα δεν θα υπάρχει η επόμενη φορά…


Και όπως “το νερό δεν ξεχνάει ποτέ τον δρόμο του…” έτσι και ο λαός, όσο εύκολος και να είναι, πάντα κρατάει θύμησες…



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα