Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας

από Oichalia News
 Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας

“Στήριξη των ευάλωτων και προστασία της δημόσιας υγείας, τα πρώτα μέτρα που πρέπει να λάβει η πολιτεία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές”

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τον Σ. Φάμελο, Πρόεδρο της Κ.Ο., βουλευτές και μέλη της Κ.Ε. και της Ν.Ε. του κόμματος επισκέφτηκαν τον Δήμο Φαρκαδόνας, που έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα από τη βιβλική καταστροφή των πρόσφατων πλημμυρών.


        Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους κατοίκους της περιοχής ακούσαμε την εκκωφαντική κραυγή αγωνίας όλων τους. Διότι δεν είναι μόνο η πρωτοφανής καταστροφή που έχει προηγηθεί. Σήμερα ο κόσμος και η Δημοτική αρχή εύλογα αγωνιούν για την επόμενη ημέρα. Τα κατεπείγοντα προβλήματα που απαιτούν άμεση παρέμβαση και επίλυση είναι πολλά.     Πρώτο ζητούμενο η σίτιση, η φιλοξενία και η υγειονομική φροντίδα των αστέγων, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων – ηλικιωμένων και παιδιών – που πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα στη λήψη μέτρων της Πολιτείας.

        Εξίσου άμεση ανάγκη είναι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας με την αποκομιδή των νεκρών ζώων, ζήτημα για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη συντονισμός και αποτελεσματικό σχέδιο από τις Αρχές.

        Το σοβαρότατο θέμα της υδροδότησης σε εκτεταμένο τμήμα της Φαρκαδόνας δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες αποκατάστασης και καθαρισμού. Όπως επίσης είναι αναγκαίο να διατεθούν όλα τα απαραίτητα υλικά και μηχανήματα για τον καθαρισμό και την απολύμανση της περιοχής, καθώς και τα κατάλληλα μέσα προστασίας για τους ανθρώπους που θα αναλάβουν το έργο αυτό.

        Συνολικά η εικόνα που αντικρίσαμε αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας, όπως και όλων των περιοχών του Ν. Τρικάλων που επλήγησαν από την θεομηνία της προηγούμενης εβδομάδας, θέτουν σοβαρά ερωτήματα για τα ελλείμματα στην αντιπλημμυρική προστασία, στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των έργων, αλλά και για την ανεπάρκεια της πολιτικής προστασίας. Και για τα δύο αυτά θέματα υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες και καθυστερήσεις από την  Κυβέρνηση της Ν.Δ. και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

        Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της άνευ προηγουμένου καταστροφής. Θα παρέμβουμε για να μη μείνει κανείς αβοήθητος. Είναι υπαρκτό ένα μεγάλο ζήτημα, αυτό της οικονομίας και της επόμενης ημέρας, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από το σήμερα.

 

Γραφείου Τύπου Ν.Ε. Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: