Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Ενημέρωση μελισσοκόμων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης

Ενημέρωση μελισσοκόμων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης

από Oichalia News
Ενημέρωση μελισσοκόμων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ενημερώνει τους μελισσοκόμους, ότι σύμφωνα με την 89/25871/26-01-2024 (ΦΕΚ τ.Β 562) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης για τους γεωργικούς τομείς που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα, τα οποία έχουν αντίκτυπο στην οικονομική βιωσιμότητα των παραγωγών γεωργικών προϊόντων, ορίζονται ως δικαιούχοι οι παραγωγοί μελιού που έχουν έδρα εκμετάλλευσης στις ΠΕ Έβρου, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Συγκεκριμένα οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή μελιού στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίοι είναι ενεργοί μελισσοκόμοι και διατηρούν κατεχόμενες κυψέλες, σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου για το έτος 2022, όπως προβλέπεται στην υπ’ αρ. 140/106513/16-4-2021 (Β’ 1560) απόφαση της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενισχύονται με το ποσό των 15 €/κυψέλη.

Η πίστωση των ατομικών τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων γίνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τις 31/01/2024.

Επομένως θα πρέπει άμεσα οι μελισσοκόμοι που δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ στο μελισσοκομικό μητρώο να το κάνουν μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ή του Κέντρου Μελισσοκομίας Θεσσαλίας, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία πληρωμής, ώστε να καταστεί δυνατή η πίστωση του δικαιούμενου ποσού.

Περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Τρικάλων στον 3ο όροφο, γραφείο 305 της Π.Ε Τρικάλων ή στο τηλεφ.:2431351605 (Στέφανος Παπαθανασίου ή Σωκράτης Πάντος).



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα