Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Επιτήδειοι άρπαξαν μεγάλο ποσό από λογαριασμό επαγγελματία

Επιτήδειοι άρπαξαν μεγάλο ποσό από λογαριασμό επαγγελματία

από Θωμάς Γκονής
Επιτήδειοι άρπαξαν μεγάλο ποσό από λογαριασμό επαγγελματία

Του έστειλαν ηλεκτρονικό μήνυμα με το λογότυπο της τράπεζας που συνεργάζεται, δήθεν με το πρόσχημα ότι έπρεπε να επικαιροποιήσει τα προσωπικά του στοιχεία

Επιτήδειοι «πειρατές» του διαδικτύου κατάφεραν να εξαπατήσουν έναν επαγγελματία από χωριό της Φαρκαδόνας, να εισβάλλουν στον τραπεζικό λογαριασμό και να μεταφέρουν σε δικούς τους λογαριασμούς ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό.


Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε το θύμα στις αρχές, άγνωστοι του έστειλαν ηλεκτρονικό μήνυμα με το λογότυπο της τράπεζας που συνεργάζεται, δήθεν με το πρόσχημα ότι έπρεπε να επικαιροποιήσει τα προσωπικά του στοιχεία.


Μόλις το έκανε, όμως, παρέδωσε στους χάκερ τους κωδικούς των ηλεκτρονικών συναλλαγών του.


Έτσι, οι δράστες κατάφεραν να εισχωρήσουν στον λογαριασμό και να βάλουν στο χέρι ένα ποσό που ξεπερνά τα 45.000 ευρώ!


Ο άτυχος επαγγελματίας κατέφυγε στο τοπικό τμήμα και στη συνέχεια στην Ασφάλεια Τρικάλων και οι αστυνομικοί προσπαθούν να ακολουθήσουν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών, χωρίς πολλές ελπίδες να τους εντοπίσουν, καθώς φαίνεται ότι τα χρήματα ακολούθησαν μια δαιδαλώδη διαδρομή και είναι άγνωστο πού κατέληξαν.


Πηγή: protothema.gr





ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: