Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Μη κατοικήσιμα αρκετά σπίτια σε Κρήνη και Γριζάνο

Μη κατοικήσιμα αρκετά σπίτια σε Κρήνη και Γριζάνο

από Oichalia News
Σκηνές του στρατού στο γήπεδο του Γριζάνου
Σκηνές του στρατού στο γήπεδο του Γριζάνου

Σκηνές του στρατού στα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας

Στο δήμο Φαρκαδόνας εκτός από το «λαβωμένο» Ζάρκο που μετρά μεγάλες πληγές από το διπλό χτύπημα του εγκέλαδου, πολλά είναι τα προβλήματα και στα δημοτικά διαμερίσματα Γριζάνου και Κρήνης.


Από το διπλό χτύπημα των 6,3 και 5,9 της κλίμακας ρίχτερ σε πολλά σπίτια στις δύο προαναφερθείσες μεγάλες κοινότητες του δήμου Φαρκαδόνας προκλήθηκαν αρκετές σοβαρές ζημιές- όπου σύμφωνα με την πρώτη μέρα καταγραφής ζημιών από τα συνεργεία ελέγχου και καταγραφής φυσικών καταστροφών που στάλθηκαν από το  ΥΠΕΧΩΔΕ- αρκετά κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.


Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε σήμερα Σάββατο το OichaliaNEWS, από τους κατά τόπους ελέγχους που διενήργησαν από τα συνεργεία του  ΥΠΕΧΩΔΕ, κρίθηκαν μη κατοικήσιμα 7 σπίτια στο δημοτικό διαμέρισμα Κρήνης και 45 στο δημοτικό διαμέρισμα Γριζάνου.


Η κρισιμότητα της δύσκολης κατάστασης στα δύο χωριά γνωστοποιήθηκε προς την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από την πρώτη μέρα της σεισμικής ακολουθίας και τον μεγάλο σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα, από τους Προέδρους Γριζάνου και Κρήνης κ.κ. Ευανθία Κακαδιάρη και Σπυρίδωνα Μάγγο- και η κινητοποίηση φορέων ήταν άμεση.



Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στάλθηκαν και στήθηκαν από τον στρατό 4 σκηνές χωρητικότητας 15 ατόμων η καθεμία για τους πληγέντες του σεισμού στο γήπεδο «Γριζαρένα» του Γριζάνου και  4 σκηνές χωρητικότητας 15 ατόμων επίσης η καθεμία στο «σχολικό» οικόπεδο της Κοινότητας Κρήνης.    


Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων των δύο κοινοτήτων σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδωνα Αγναντή, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια, συσσίτια και είδη πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους που χτυπήθηκαν σφοδρά από τον εγκέλαδο που έπληξε και πλήττει τον δήμο Φαρκαδόνας και την Θεσσαλία.





ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: