Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Φαρκαδόνα: Τίμησαν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 21

Φαρκαδόνα: Τίμησαν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 21

από Oichalia News
φώτο: Βέρα Γκαλατσίδη
φώτο: Βέρα Γκαλατσίδη

Εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας με ομιλίες και μουσικοχορευτικά δρώμενα

Φέτος γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία: την κήρυξη του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου εθνικού κράτους το 1830, με το όνομα «Ελλάς», και πρώτο Κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια


Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αναβιώνουν μνήμες της επανάστασης και αναδεικνύονται διαχρονικές εθνικές αξίες μέσα από τις επετειακές δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και σημαντικών φορέων της χώρας, αποδίδοντας παράλληλα φόρο τιμής στους προγόνους μας, που με τη γενναιότητα και τη δύναμη ψυχής που επέδειξαν, αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Η σημαντική αυτή επέτειος, μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία για εθνικό επαναπροσδιορισμό αφού διαχρονικά στην Ιστορία ανατρέχουμε τόσο για να μάθουμε τα γεγονότα του παρελθόντος όσο και για να αντλήσουμε έμπνευση για το μέλλον.


Μια ενδιαφέρουσα και συγκινητική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση διοργάνωσε στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδονας ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδονας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί επίσημοι μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Λιούτας και Σάκης Παπαδόπουλος καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος ∆ήμητρα Νάτσινα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Κοσμάς, η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης κα Ελένη Στεργίου Μπότη αλλά και ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μεριβάκης.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα χορευτικά τα οποία προκάλεσαν την συγκίνηση και μας έφεραν μνήμες προ κορωνοού. Συνεχίστηκαν οι εισηγήσεις των φιλολόγων Αθανασίας Τσιοτινού και Κωσταντίνου Μιχαλάκη αλλά και του προέδρου της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων Αντώνη Παπαμιχαήλ.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα χορευτικά των συλλόγων Θεριστάδων και Αγίου Γεωργίου Πετρωτού.


Φώτο/Βίντεο: Βέρα Γκαλατσίδη

Εφημ. Έρευνα



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: