Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Πρωτοβουλία του Κώστα Σκρέκα για τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου Φαρκαδόνας

Πρωτοβουλία του Κώστα Σκρέκα για τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου Φαρκαδόνας

από Oichalia News
Πρωτοβουλία του Κώστα Σκρέκα για τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου Φαρκαδόνας

Σε πορεία υλοποίησης θέτει ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου στη Φαρκαδόνα.

Σε πορεία υλοποίησης θέτει ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου στη Φαρκαδόνα.



Πρόκειται για μία πρόταση η επεξεργασία της οποίας χρονολογείται εδώ και δύο δεκαετίες, όταν οι τοπικοί παραγωγικοί φορείς (Επιμελητήριο κ.α.) μαζί με την Αυτοδιοίκηση ανέλαβαν την προώθηση της ίδρυσης Βιομηχανικού Πάρκου στο Νομό Τρικάλων, χωροθετώντας το, στη Φαρκαδόνα. Μετά από χρόνια απραξίας ο Τρικαλινός Υπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία προκειμένου να υλοποιηθεί ένα αμιγώς αναπτυξιακό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων αλλά και ευρύτερα για τη Θεσσαλία. 


Ειδικότερα, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας, κ. Σπυρίδωνα Αγναντή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., κ. Αθανάσιο Ψαθά για την εκκίνηση των σχετικών διαδικασιών.


Πρόκειται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Βιομηχανικό Πάρκο έκτασης 1.000 στρεμμάτων, το οποίο θα διαθέτει οπτικές ίνες, σύγχρονες υποδομές και θα βρίσκεται σε  νευραλγικό για την Ελλάδα σημείο, στο κέντρο της χώρας, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Ε-65  αλλά και στην ΠΑΘΕ,  κοντά στο λιμάνι του Βόλου. Κατά την κατασκευή, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Φαρκαδόνας, αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας η οποία επλήγη ιδιαίτερα από τη θεομηνία DANIEL τον περασμένο Σεπτέμβριο. 


Το έργο για το Βιομηχανικό Πάρκο Φαρκαδόνας θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ προτείνεται να αποτελέσει συνεργασία  του Δήμου Φαρκαδόνας και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., η οποία ήδη διαχειρίζεται  27 βιομηχανικές περιοχές. 


Ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: 

«Η επαναβιοχανοποίηση της χώρας είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Η δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων επιχειρηματικότητας εντάσσεται σε αυτόν τον σχεδιασμό μας με έμφαση στην περιφέρεια, καθώς η ανάπτυξη της Ελλάδας περνάει μέσα από την ενδυνάμωση και τη στήριξή της. Ενισχύουμε και αλλάζουμε το παραγωγικό μοντέλο του Νομού Τρικάλων με την αναβίωση και υλοποίηση του Βιομηχανικού Πάρκου στη Φαρκαδόνα. Θα δοθεί νέα σημαντική αναπτυξιακή πνοή στον τόπο μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας με την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων και τη δημιουργία νέων υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα