Αρχική Νέα Δημοτικές Εκλογές 2023 Φτάνοντας κοντά στη βρύση...

Φτάνοντας κοντά στη βρύση...

από Oichalia News
Φτάνοντας κοντά στη βρύση...

Του Χρήστου Σταμόπουλου, επικεφαλής της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , υπ. Δημάρχου Φαρκαδόνας

Ο Συνδυασμός της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι ένας από τους 4 που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο για τον Δήμο Φαρκαδόνας. Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το Πρωτοδικείο θ’ αποφασίσει για την ανακήρυξή τους ή όχι.


Είναι αλήθεια ότι ο Συνδυασμός μας κατατέθηκε με σοβαρές ελλείψεις. Ας όψεται ο ισχύων αντισυνταγματικός νόμος Βορίδη. Γνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες ανακήρυξής του απ΄ το Πρωτοδικείο είναι ελάχιστες μέχρι ανύπαρκτες. Είναι άλλο θέμα ότι βασικές διατάξεις του νόμου Βορίδη αργότερα, πιθανότατα θα κριθούν αντισυνταγματικές και άκυρες.

Αυτά νομικά. Τώρα πολιτικά. Ως επικεφαλής της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και υπ. Δήμαρχος Φαρκαδόνας νιώθω τη βαθιά υποχρέωση να συγχαρώ δημόσια τα στελέχη, τα μέλη και τους 50 περίπου υποψηφίους της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που στους 16 σχεδόν μήνες της ύπαρξης και αδιάλειπτης δράσης της Κίνησής μας, αγωνιστήκαμε δίπλα – δίπλα με συντροφικότητα, με ανιδιοτέλεια, με εντιμότητα, με αμοιβαία κατανόηση, με αγωνιστικό πάθος και αγάπη για τον τόπο μας και τους συνδημότες μας, ιδιαίτερα τα φτωχότερα και πιο ανήμπορα κοινωνικά στρώματα.

Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε ένας εκλογικός συνδυασμός που με κάθε αθέμιτο και πρόστυχο μέσο, εκφοβισμό και εκβιασμό θέλει να αρπάξει την ψήφο σας και να καθίσει στο σβέρκο σας για 4 ή 5 χρόνια προς όφελος των ιδίων και εις υγείαν των κορόιδων.

Είναι γνωστό σε όλους σας ότι επί 25 χρόνια (απ’ το 1998 που άρχισε η Ένωση των Κοινοτήτων) λυμαίνεται τους Δήμους το 1% σε βάρος του 99% του λαού.

Είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια ότι στον Δήμο μας (που καταρρέει δημογραφικά, παραγωγικά, οικονομικά, κοινωνικά) να υπάρχει ένα πολυπλόκαμο διαπλεκόμενο πολιτικό – οικονομικό σύστημα, πολύ αδίστακτο. Δεν θέλει κανένα στα πόδια του. Θέλει να παίζει το άθλιο παιχνίδι του μόνο του και μάλιστα εν κρυπτώ και παραβύστω. Ο παρασκηνιακός, ύπουλος και βρώμικος πόλεμος που μας έκανε (ιδίως στην Οιχαλία) ήταν άνευ όρων και ορίων (σχίσιμο αφισών, καταστροφή πινακίδων ανακοινώσεων, καταστροφή εκλογικού μας κέντρου, συκοφαντίες, ψέματα, απειλές, εκφοβισμοί και τόσα άλλα).

Το άθλιο παιχνίδι τους δεν πρόκειται να περάσει. Απέναντί τους υπάρχει πια η Δ. Κ. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με όλα τα όπλα της (νομικά, πολιτικά, ηθικά, ενεργοποίηση πολιτών, αγώνες, πάθος και αποφασιστικότητα).

Δεν πληρώσαμε ούτε έναν υποψήφιο.

Δεν αποπειραθήκαμε να πληρώσουμε ούτε έναν υποψήφιο.

Δεν ολισθήσαμε σε κανένα εκλογικό ποινικό ή ηθικό αδίκημα.

Δεν τελέσαμε ούτε μια άδικη πράξη ή παράλειψη σε βάρος των συνδημοτών μας.

Δεν έχουμε άπλυτα για να μας βγάλουν στη φόρα.

Έχουμε καθαρά χέρια και καθαρό μέτωπο και μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους συνδημότες μας, που τους θέλουμε συνοδοιπόρους στους αγώνες που θα συνεχίσουμε μέχρι να ανατραπεί το άθλιο πολιτικό σύστημα, που σήμερα εμφανίζεται με δυο κεφάλια: τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Συμπλήρωσή του αποτελεί (χωρίς βέβαια να τους ταυτίζουμε) και ο Γ’ Συνδυασμός που σφυρηλατήθηκε μέσα στα γραφεία του κόμματος και όχι μέσα στην κοινωνία (όπως βέβαια κι εκείνος του Μπαγιώτη, ενώ εκείνος της Σκύλλας είναι απευθείας κατασκεύασμα των τοπικών ολιγαρχών).

Όταν οι άλλοι λυμαίνονται δεκαετίες τον Δήμο, εμείς απ΄ το υστέρημά μας (δεν είμαστε πλούσιοι) ξοδεύουμε χιλιάδες ευρώ για εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές και γενικά για να περνούν καλά οι συνδημότες μας.

Κρατάμε τη σημαία ψηλά και βγάζουμε κόκκινη κάρτα στα λαμόγια, τους λωποδύτες και τους παρτάκηδες!

Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι πια -τυπικά και ουσιαστικά- Δημοτική Κίνηση, αγωνιστική, δυναμική, ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική, παρούσα σε κάθε πρόβλημα του Δήμου ή κάθε δημότη μας που θα αγωνιστεί για τη λύση του.

 Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές :

- Ρίχνουμε μαύρο στη «Σκύλλα»!

- Ρίχνουμε μαύρο στη «Χάρυβδη»!

- Ρίχνουμε μαύρο στους συνδυασμούς σούπερ – μάρκετ ή Α.Ε. (που μοναδικό τους κίνητρο έχουν το κέρδος)

- Ρίχνουμε μαύρο σ’ όλους!

- ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ, που σημαίνει ΝΑΙ στην ανατροπή του άθλιου τοπικού πολιτικού συστήματος και το άνοιγμα του δρόμου για ένα Δήμο Φαρκαδόνας της Ανάπτυξης και της Ευημερίας!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ!



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: