Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Από τα μεγαλύτερα ποσοστά στη χώρας συγκέντρωσε η Ν∆ στο νομό Τρικάλων

Από τα μεγαλύτερα ποσοστά στη χώρας συγκέντρωσε η Ν∆ στο νομό Τρικάλων

από Oichalia News
Από τα μεγαλύτερα ποσοστά στη χώρας συγκέντρωσε η Ν∆ στο νομό Τρικάλων

Το ποσοστό του 45,06% που έλαβε σε επίπεδο νομού είναι μεταξύ των υψηλότερων σε επίπεδο επικράτειας

Από τα μεγαλύτερα ποσοστά της χώρας που ξεπέρασε το 45% κατέλαβε το κόμμα της Ν∆, στα Τρίκαλα, στις εκλογές της Κυριακής.


Η πρωτιά και η νίκη της Ν∆ και σε επίπεδο νομού χαρακτηρίστηκε σαρωτική, καθώς ακόμη και κοινότητες που σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε σημαντικά ποσοστά, παραδόθηκαν στην Ν∆ κι βάφτηκαν γαλάζια.
Σε επίπεδο νομού η αύξηση που έλαβε το κόμμα σε σχέση με τις εκλογές του 2019, ήταν μικρή, αγγίζοντας μόλιςτο 0,66%. Ωστόσο το ποσοστό του 45,06% που έλαβε σε επίπεδο νομού είναι μεταξύ των υψηλότερων σε επίπεδο επικράτειας.
Συνολικά η Ν∆ συγκέντρωσε 37.709 ψηφοδέλτια εκλέγοντας ένα βουλευτή, τον Κώστα Σκρέκα. Το σύστημα της απλής αναλογικής, είχε ως συνέπεια να μην ληφθεί άλλη έδρα παρότι μέχρι και τις 11 περίπου το βράδυ της Κυριακήςσε επίπεδο νομού την έδρα την κατείχε η Ν∆ και η οποία κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ.
Για πρωτοφανή νίκη έκαναν λόγο στελέχη του κόμματος που δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους από το αποτέλεσμα.
Με την ανακοίνωση του πρώτου exit poll η χαρά ήταν διάχυτη, δείχνοντας το δρόμο για το τι επακολουθούσε. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων και του τελικού exit poll, η χαρά και η αισιοδοξία για την τελική έκβαση ήταν διάχυτη, με τους πανηγυρισμούς στο περίπτερο της Ν∆ και στα γραφεία της ∆ΕΕΠ να είναι έντονοι.
Στελέχη της ∆ΕΕΠ Τρικάλων το πρωί της ∆ευτέρας εξέφραζαν τις ευχαριστίες τους προς του τρικαλινούς για την στήριξη που παρείχαν στο κόμμα της Ν∆ και την δύναμη να ώστε να διατηρηθούν τα τόσο υψηλά ποσοστά.
Παράλληλα μετέφεραν τις θερμές ευχαριστίες σε υποψηφίους αλλά και απλούς πολίτες που αγωνίστηκαν όλες αυτές τις προεκλογικές ημέρες για το μεγάλο αποτέλεσμα, της Κυριακής.
Όπως δεσμεύτηκαν όλοι μαζί, ενωμένοι, θα τρέξουν ακόμα πιο δυναμικά μαζί με τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη για την αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα της δεύτερης τετραετίας της Νέας ∆ημοκρατίας.
Όλοι μαζί θα συνεχίζουν τον αγώνα για την πατρίδας μας. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά.

Θανάσης Τσαγγαράς

Εφ. Έρευνα



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: