Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων “Εγκεφαλικά” φέρνουν οι λογαριασμοί στους επιχειρηματίες των Τρικάλων

“Εγκεφαλικά” φέρνουν οι λογαριασμοί στους επιχειρηματίες των Τρικάλων

από Oichalia News
 “Εγκεφαλικά” φέρνουν οι λογαριασμοί στους επιχειρηματίες των Τρικάλων

Στο σημαντικότερο πρόβλημα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις εξελίσσεται η ακρίβεια,…

Στο σημαντικότερο πρόβλημα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις εξελίσσεται η ακρίβεια, αφού βλέπουν καθημερινά τα ταμεία και τις τσέπες τους να αδειάζουν, αδυνατώντας ακόμη και να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις και ανάγκες.


Ήδη μεγάλο μέρος των πολιτών δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις, ενώ το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων έχει εκτιναχθεί. Σύμφωνα με τοποθετήσεις επιχειρηματιών, η αύξηση ξεπερνά το 60%, με τα περιθώρια απορρόφησής της να έχουν πλέον εξαντληθεί.


«Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο τρίμηνο είναι Αρμαγεδδώνας για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τα νοικοκυριά» ανέφερε ο Τρικαλινός επιχειρηματίας κ. Νίκος Λιούτας.


Όπως είπε «τα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν το ενεργειακό κόστος, με αποτέλεσμα να μειώνεται η κατανάλωση και όλα αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος». Το ζήσαμε το 2011 και 2013 και το ζούμε ξανά. Είναι θλιβερό» σημείωσε με έμφαση.


Ο κ. Λιούτας υπογράμμισε ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση, θα είναι ταφόπλακα για τις επιχειρήσεις, διότι όχι μόνο αδυνατούν να αποπληρώσουν αυτά τα ποσά, αλλά μειώνεται και ο τζίρος τους. «Απαιτούνται πιο γενναίες αποφάσεις για να παραμείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να μην χαθούν θέσεις απασχόλησης» ανέφερε.



tv10.gr

Ετικέτες: ρεύμα ακρίβεια



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: