Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Εφηβεία: Ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία για τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την αντισύλληψη

Εφηβεία: Ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία για τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την αντισύλληψη

από Oichalia News
Εφηβεία: Ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία για τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την αντισύλληψη

Ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε στο 8ο ΓΕΛ Τρικάλων από μαίες του Κέντρου Υγείας Τρικάλων

Μια ξεχωριστή δράση πραγματοποιήθηκε στις 08/02/2024,  στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής Υγείας του θεματικού άξονα “Σεξουαλική και Αναπαραγωγική υγεία”.  


Για την υλοποίηση εστάλη πρόσκληση στις μαίες του Κέντρου Υγείας Τρικάλων Παπαδημητρίου Ζωή και  Παπαβασιλείου Μαρία οι οποίες  ενημέρωσαν τους/τις  μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης του 8ου Λυκείου Τρικάλων  Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής: “Αντισύλληψη στην Εφηβεία” και “ Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις” θέματα πολύ ουσιαστικά για την υγεία των εφήβων.

Οι  ομιλίες διενεργήθηκαν στο αμφιθέατρο του σχολείου σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας παρουσία των διδασκόντων. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν σχετικά με τις μεθόδους αντισύλληψης στην εφηβεία καθώς και τα συχνότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τον τρόπο μετάδοσης και προστασίας από αυτά. Μέσα από τις ερωτήσεις και τον διάλογο με τους μαθητές, επιλύθηκαν οι απορίες τους και  επισημάνθηκε ότι η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, η αναζήτηση της κατάλληλης ενημέρωσης μέσω των αρμόδιων φορέων και Επαγγελματιών Υγείας αποτελεί υπεύθυνη και ώριμη στάση που προστατεύει την υγεία τους. Ευχαριστούμε τις κ.κ. Παπαδημητρίου Ζωή και  Παπαβασιλείου Μαρία για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και ελπίζουμε σε μια νέα συνεργασία.


Η Διευθύντρια


Μαριάννα Αποστόλου

Γαλλικής Φιλολογίας



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: