Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Κλειστά από την Παρασκευή 26 έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου τα μικροβιολογικά εργαστήρια στα Τρίκαλα

Κλειστά από την Παρασκευή 26 έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου τα μικροβιολογικά εργαστήρια στα Τρίκαλα

από Oichalia News
Κλειστά από την Παρασκευή 26 έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου τα μικροβιολογικά εργαστήρια στα Τρίκαλα

Λόγω της απεργίας που κήρυξαν οι ιδιώτες Τρικαλινοί βιοπαθολόγοι –μικροβιολόγοι.

Κλειστά θα είναι από την Παρασκευή 26 έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου τα μικροβιολογικά εργαστήρια στα Τρίκαλα, λόγω της απεργίας που κήρυξαν οι ιδιώτες Τρικαλινοί βιοπαθολόγοι –μικροβιολόγοι.


«Οι ιδιώτες Βιοπαθολόγοι κλείνουμε τα ιατρεία μας, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχόμενη επί 7ετίας επιβολή των μνημονιακών μέτρων rebate (έκπτωση) και clawback (αναγκαστική επιστροφή)» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Εργαστηριακών Ιατρών ν. Τρικάλων.


Οι μικροβιολόγοι και βιοπαθολόγοι τονίζουν ότι «δεν μπορούμε άλλο να καλύπτουμε την ανεπάρκεια χρηματοδότησης για την υγεία ΕΜΕΙΣ. Γι’ αυτό τον λόγο και παρόλο που ειδικά αυτήν περίοδο ζημιωνόμαστε επαγγελματικά, σαν εσχάτη φωνή διαμαρτυρίας, κλείνουμε τα ιατρεία μας και ζητούμε την κατανόηση των πολιτών». Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση :


«Πρόκειται για την αρπαγή των ποσών που μας οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για εκτελεσμένες εργαστηριακές εξετάσεις, που υπερβαίνουν τον κλειστό προϋπολογισμό για την υγεία. Υπογράψαμε το 2012 μια σύμβαση για να πληρωνόμαστε με τις προ 30-ετιας τιμές (του 1991). Χωρίς τη συναίνεσή μας, το κράτος μας δίνει το ¼ αυτών. Δηλαδή σήμερα, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 75% της μηνιαίας υποβολής, αν συνυπολογιστεί η προείσπραξη φόρου. Ποσό που δεν επαρκεί ούτε καν για την κάλυψη των υλικών και των λειτουργικών μας εξόδων».


Οι Τρικαλινοί βιοπαθολόγοι –μικροβιολόγοι ζητούν «να πληρωνόμαστε για κάθε εξέταση που εκτελούμε, να σταματήσει το άδικο μέτρο της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ των χρημάτων για τις εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν εκτελεστεί κανονικά, αλλά έχουν υπερβεί τον κλειστό προϋπολογισμό.


Το κράτος μπορεί να αυξήσει τον προϋπολογισμό, να βάλει φρένο στην αλόγιστη συνταγογράφηση, να βάλει πλαφόν ή όλα αυτά μαζί. Δεν μπορούμε άλλο να καλύπτουμε την ανεπάρκεια χρηματοδότησης για την υγεία ΕΜΕΙΣ.


Γι’ αυτό τον λόγο και παρόλο που ειδικά αυτήν περίοδο ζημιωνόμαστε επαγγελματικά, σαν εσχάτη φωνή διαμαρτυρίας, κλείνουμε τα ιατρεία μας και ζητούμε την κατανόηση των πολιτών».


Τη απεργία των Τρικαλινών βιοπαθολόγων –μικροβιολόγων στηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, μέσω σχετικής ανακοίνωσης



Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει την απεργία που αποφάσισε ο Σύνδεσμος Εργαστηριακών Ιατρών Νομού Τρικάλων ,η οποία έχει Πανελλαδικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 30 Νοεμβρίου.


Οι ιδιώτες Εργαστηριακοί Ιατροί διαμαρτύρονται εντόνως για τα ληστρικά μέτρα που υιοθετούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, προκειμένου να μειώσουν στο έπακρο τα έξοδα του κλειστού προϋπολογισμού για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Στην καταχρηστική μείωση των τιμών του κρατικού τιμολογίου (45%) , η υποχρεωτική μηνιαία έκπτωση βάσει τζίρου, η οποία δύναται σ ένα μεσαίο Εργαστήριο να φτάσει και το 20-30% (rebate)  και στο δυσβάσταχτο μέτρο του clawback (υποχρεωτική επιστροφή του 44% της αμοιβής για τις ήδη εκτελεσμένες εξετάσεις), έρχεται να προστεθεί και η προείσπραξη του clawback του επόμενου έτους. Τα μέτρα αυτά στραγγαλίζουν οικονομικά τα ιδιωτικά Εργαστήρια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Αρνούμενοι να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και την αξιοπιστία των εξετάσεων τους, αποφάσισαν να απεργήσουν.


Ως Σύλλογος στηρίζουμε τον αγώνα τους.





ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: