Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Ο Δήμαρχος Τρικάλων και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εκπαίδευση Ένταξης της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων στο Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas

Ο Δήμαρχος Τρικάλων και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εκπαίδευση Ένταξης της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων στο Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas

από Θωμάς Γκονής
Ο Δήμαρχος Τρικάλων και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εκπαίδευση Ένταξης της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων στο Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas

Η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θεμελιώθηκε το 2020, μέσω της υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας

Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρικκαίων, κου Δημήτρη Παπαστεργίου και του Προέδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κου Κώστα Γιαννόπουλου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ένταξης της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων στο Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas.


Κατά τη συνάντηση, οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν για την επέκταση της πολύπλευρης και πρότυπης συνεργασίας τους, τονίζοντας ότι η ένωση δυνάμεων αποτελεί το μέγιστο παράγοντα επίτευξης της αποτελεσματικής υποστήριξης των παιδιών, των οικογενειών, αλλά και του συνόλου των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων.


Η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θεμελιώθηκε το 2020, μέσω της υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας, ενώ έκτοτε ξεκίνησε μία συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με στόχο την υλοποίηση από κοινού δράσεων για τη στήριξη των παιδιών, των οικογενειών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας θέσει στη διάθεση του Δήμου Τρικκαίων το σύνολο των υπηρεσιών του, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και τις υλικοτεχνικές υποδομές του, έχει πραγματοποιήσει στην περιοχή, μεταξύ άλλων, δράσεις δωρεάν προληπτικών ιατρικών και οδοντιατρικών εξετάσεων για παιδιά στα Κινητά Πολυϊατρεία που διαθέτει και διακομιδές με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά. Παράλληλα, παρέχει ιατρική, υλική και ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι άμεση υπήρξε η κινητοποίηση του Οργανισμού για την υποστήριξη των πληγέντων κατά τον σεισμό που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2021.


Τη συνάντηση ακολούθησε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων, με στόχο την προετοιμασία και ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της υπηρεσίας στον επιχειρησιακό βραχίονα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πιο συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000, της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής», σε περιστατικά εξαφάνισης/ απαγωγής ανηλίκων ή και περιστατικά εξαφανίσεων ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες, δηλαδή σε περιπτώσεις ενεργοποίησης των Εθνικών Συντονιστικών Προγραμμάτων Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

 

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, υλοποιεί δράσεις με στόχο την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξαφάνισης, έχοντας αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις μοναδικές στην Ελλάδα. Η τεχνογνωσία του Οργανισμού, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του και η επιχειρησιακή ετοιμότητά του στο πεδίο για την έρευνα και διάσωση αποτελεί διεθνώς μία καλή πρακτική. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.


Με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βοήθειας σε παιδιά, στην Ελλάδα και διεθνώς, αποτελεί πιστοποιημένο φορέα με καθημερινή δράση σε θέματα εξαφανίσεων ανηλίκων στην Ελλάδα και συμμετέχει ως ισότιμο και ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children - ICMEC). Επιπλέον, έχοντας αναγνωριστεί ως Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά, έχει τον συντονισμό του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

Παράλληλα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει συνάψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του οποίου, δραστηριοποιείται και στις εξαφανίσεις ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο. Ο Οργανισμός προχωρά στην ενεργοποίηση MISSING ALERT HELLAS, για τις περιπτώσεις εξαφανισθέντων ενηλίκων, που διατρέχουν κίνδυνο, που αγνοούνται ύστερα από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή/και είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

 

 Περισσότερες πληροφορίες για τις εξειδικευμένες και ολιστικές δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξαφάνισης παιδιού και ενηλίκου θα βρείτε εδώ.

 

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 2310 250 160
thesspress@hamogelo.gr

 



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: