Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Πόσοι εισακτέοι προβλέπονται στις δύο πανεπιστημιακές σχολές που εδρεύουν στο νομό μας

Πόσοι εισακτέοι προβλέπονται στις δύο πανεπιστημιακές σχολές που εδρεύουν στο νομό μας

από Oichalia News
Πόσοι εισακτέοι προβλέπονται στις δύο πανεπιστημιακές σχολές που εδρεύουν στο νομό μας

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.


Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανέρχεται σε 68.574 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

 

Για τις δύο σχολές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύουν στο νομό μας προβλέπεται ο παρακάτω αριθμός εισακτέων:

 

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΤΡΙΚΑΛΑ) 187

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ) 120

 

Τα δύο τμήματα



Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ιδρύθηκε το έτος 1994 στα Τρίκαλα και ανήκει στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας (Σ.Ε.Φ.Α.Α.Δ.) από το 2019. Εκτός από τις προπτυχιακές σπουδές, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην οργάνωση μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

 

Το Τμήμα οργανώνει αυτόνομα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (Master), καθώς επίσης και συνεργάζεται με άλλα Πανεπιστήμια. Στο Τμήμα λειτουργούν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Άσκηση και Υγεία: Αξιολόγηση και Συνταγογράφηση», «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις» και «Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού».

 

Σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια διοργανώνεται το «Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ψυχολογία του Αθλητισμού και της Άσκησης», σε συνεργασία με το γερμανικό Πανεπιστήμιο της Λειψίας, και το πρόγραμμα «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση» σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε το 2019 και εδρεύει στα Τρίκαλα. Αποστολή του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων, που θα εφαρμόσουν την επιστήμη της διαιτολογίας και διατροφολογίας, για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών, της υγείας, ευεξίας και ποιότητας ζωής του ανθρώπου.

 

Απώτερος σκοπός του Τμήματος είναι να καταστεί ένα Κέντρο αναφοράς σε θέματα που σχετίζονται με τη διαιτολογία και τη διατροφή, χρησιμοποιώντας ως μέσο τη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία. Η φοίτηση στο Τμήμα είναι τετραετής. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν ενδεικτικά να απασχοληθούν επαγγελματικά ως διαιτολόγοι τόσο σε φορείς δημόσιου (π.χ. νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ κ.λ.π.) όσο και ιδιωτικού χαρακτήρα (βιομηχανίες τροφίμων, μονάδες μαζικής εστίασης), στην εκπαίδευση ή να ιδιωτεύσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

 

Απόστολος Αθ. Ζώης



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: