Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Σαρακατσαναίοι: 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα περτουλιώτικα λιβάδια

Σαρακατσαναίοι: 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα περτουλιώτικα λιβάδια

από Oichalia News
Σαρακατσαναίοι: 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα περτουλιώτικα λιβάδια

Απο την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου

Μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας ήρθε η στιγμή να ανταμώσουν οι απανταχού Σαρακατσαναίοι, καθώς αυτή την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου θα διεξαχθεί το 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στα περτουλιώτικα λιβάδια από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.).


Το φετινό, μάλιστα, Αντάμωμα έχει  επετειακό χαρακτήρα και είναι αφιερωμένο, στον εορτασμό 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), της οργανωμένης έκφρασης των Συλλόγων των Σαρακατσαναίων της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα

Οι εκδηλώσεις του ανταμώματος ξεκινούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου με το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας στην πλατεία Ελάτης, όπου στις 21:30  καλωσόρισμα από τον υπεύθυνο νεολαίας της Π.Ο.Σ.Σ., Ιωάννη Φαρμάκη και στις 21:40  8ο   Φεστιβάλ Σαρακατσάνικου Τραγουδιού.

Το Σάββατο 25  Ιουνίου έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 το  5ο  Βιωματικό Καραβάνι, αναβίωση της σαρακατσάνικης στράτας, με αφετηρία το παρεκκλήσι  της Αγίας Κυριακής Περτουλίου, και  τόπο προορισμού τον χώρο του Ανταμώματος και στις 21:30 Σαρακατσάνικο γλέντι στην πλατεία Ελάτης.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 10.30 π.μ. με την  άφιξη επισήμων και επισκεπτών στον χώρο του Ανταμώματος με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Είσοδος των χορευτικών τμημάτων συλλόγων Σαρακατσαναίων Ελλάδας και Βουλγαρίας στον χώρο του Ανταμώματος.
  • Αγιασμός
  • Χαιρετισμός του προέδρου  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), Γεώργιου Ν. Μουτσιάνα.
  • Χαιρετισμοί επισήμων.
  • Απονομή βραβείων αριστούχων μαθητών.
  • Ομιλία του Γεωργίου Δ.  Καψάλη, πρ. πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ.
  • Παρουσίαση από τον σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» του δρώμενου «Εκλογή Αντώνη Κατσαντώνη ως Γενικού Αρχηγού κλεφτών και αρματολών».
  • Aθλήματα  Σαρακατσαναίων (τραβ΄μα γκλίτσας, αμπήδμα τσ’ τρεις και απέταμα λ’θαρ)
  • Χορός Γερόντων.
  • Χοροί από τα χορευτικά τμήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ελλάδας και Βουλγαρίας και
  • Τρανός χορός με την συμμετοχή όλου του κόσμου.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: