Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Συναυλία Αλληλεγγύης & Διεκδίκησης για τους πλημμυροπαθείς στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Συναυλία Αλληλεγγύης & Διεκδίκησης για τους πλημμυροπαθείς στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

από Oichalia News
Συναυλία Αλληλεγγύης & Διεκδίκησης για τους πλημμυροπαθείς στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Η εκδήλωση ανέδειξε τα αιτήματα των πλημμυροπαθών για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, αποζημιώσεις στο 100%, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Με σύνθημα «Ποτάμι να σας πνίξει θα γίνει η οργή μας! Φως ελπίδας η αλληλεγγύη μας!», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων  η συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τους πλημμυροπαθείς, με πρωτοβουλία του Παραρτήματος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, εργατικών σωματείων, μαζικών φορέων και Επιτροπών Πλημμυροπαθών.


Η εκδήλωση ανέδειξε τα αιτήματα των πλημμυροπαθών για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, αποζημιώσεις στο 100%, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στα ταμεία αλληλεγγύης των σωματείων και μαζικών φορέων για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών. Η οικονομική στήριξη της δράσης γινόταν με κουπόνια ενίσχυσης των 5 ευρώ. Διότι αρκετοί φορείς έχουν προμηθευτεί να διακινήσουν στα μέλη τους και μετά τη συναυλία ,ως οικονομική ενίσχυση ,τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα συνολικά έσοδα και με ποια μορφή θα διατεθούν σε πλημμυροπαθείς .

Ταυτόχρονα η συναυλία έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό,  για να τερματιστεί εδώ και τώρα η σφαγή στη Γάζα και για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας. Μάλιστα στο χώρο υπήρχε έκθεση παιδικής ζωγραφιάς από μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου  με θέμα: «αλληλεγγύη στα παιδιά της Παλαιστίνης» 

Στη συναυλία  συμμετείχε ο Μάκης Σεβίλογλου με την  ορχήστρα του και  μουσικοί, μέλη του Παραρτήματος Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, όπως: Παναγιώτης Μαγγλάρας  ,πιάνο-πλήκτρα ,Γρηγορίου Ευθύμης(Τζίμης) μπουζούκι ,Μπαρμπαρούσης Βαγγέλης  (κιθάρα,φωνή), Λιάνα Μήνια (φωνή) , Καραβασίλη Ειρήνη (φωνή) ,Σέγγης Ηλίας (κλαρίνο) , Τσιμπίδας Νίκος (κλαρίνο) , Τζιμούρτος Κρίτωνας (φωνή) Κοκκόρας Νίκος (βιολί) , Κοκκόρας Νίκος (κιθάρα)

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με οργάνωση και αγώνα!

Ο Ηλίας Σέγγης, πρόεδρος του Παραρτήματος του ΠΜΣ στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες  στη Λάρισα, την Καρδίτσα, αλλά και τη Νάουσα. Επίσης, με μεγάλη χαρά οι συνάδελφοι από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (οι οποίοι έστειλαν μια νταλίκα με υλικά πρώτης ανάγκης στα χωριά των Τρικάλων) μας ανακοίνωσαν πως το καθιερωμένο εδώ και χρόνια μεγάλο γλέντι λαϊκής αλληλεγγύης που διοργανώνουν κάθε Ιούνη στην κεντρική πλατεία στα Γιάννενα, φέτος θα γίνει με στόχο την αλληλεγγύη στους πληγέντες στη Θεσσαλία».

Η Μαριλένα Χαχάμη, εκ μέρους της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, στάθηκε στην εγκατάλειψη  που  βιώνουν οι πλημμυροπαθείς από το κράτος όλο αυτό το διάστημα, τονίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή νιώσαμε στο πετσί μας τι σημαίνει κράτος ξένο στις ανάγκες μας. Ένα κράτος, μια Περιφέρεια, ένας δήμος που τις ζωές μας, τους κόπους μιας ζωής δεν το είχανε σε τίποτα να τα βουλιάξουν μέσα στα λασπόνερα. Εδώ και δύο μήνες η κοροϊδία των κρατικών αρχών δεν έχει όρια. Από συμπαράσταση και χτυπήματα στην πλάτη χορτάσαμε.  Για τα προβλήματά μας όμως η μόνη απάντηση όλων αυτών είναι η ίδια: "Προσπαθούμε κάντε υπομονή"...  Να κάνουμε υπομονή για ποιο λόγο;  Υπομονή που το χωριό μας, με 1.650 κατοίκους, έχει γύρω στα 100 "κόκκινα" σπίτια, 70 "κίτρινα" και τα "πράσινα" είναι γεμάτα υγρασία, άδεια και γεμάτα μόνο με τις αναμνήσεις των κόπων μας για να τα χτίσουμε;  Υπομονή σε τι;  Που μπροστά στο τραγικό θέμα της στέγασης, η καινοτομία του "έξυπνου" δήμου είναι τα κοντέινερ στις αυλές των σπιτιών μας; Υπομονή, όταν τα παιδιά μας, όταν βρέχει μας ρωτάνε αν θα πνιγούμε και θα πλημμυρίσουμε ξανά; Ε όχι! Αρκετή υπομονή κάναμε. Μέσα από την επιτροπή που συγκροτήσαμε δηλώνουμε ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω για να μπορέσουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Συνεχίζουμε, δεν σταματάμε. Δύναμή μας η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση , όπλο μας το δίκιο μας».

Αντίστοιχα προβλήματα παρουσίασε η Αθηνά Μπαλάφα, από την Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ««μας στείλανε στη δομή στο Κουτσόχερο σε συνθήκες που δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος. Δεν ξεχνάμε ποιος ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, ποιος μας έβγαλε από τις λάσπες, ποιος μας έφερε τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, ποιος ήταν μαζί μας στις διεκδικήσεις μας. Συνεχίζουμε μαζί, μας δίνετε δύναμη και θάρρος».

Ο Χρήστος Μπιζούρης, πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «από την πρώτη στιγμή δημιουργήσαμε Στέκι Αλληλεγγύης μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του νομού, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη της αλληλεγγύης, της οργάνωσης και δράσης των σωματείων, που αποτελούν ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς».

Ο Λάμπρος Τσέκας, πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη», τόνισε μεταξύ άλλων: «Να μπούμε μπροστά να οργανωθεί ο αγώνας απέναντι σε αυτή την εγκληματική πολιτική που η ζωή μας δεν υπάρχει ως προτεραιότητα. Αγώνας για ό,τι χρειάζεται σήμερα για να συνεχίζουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, ασφαλείς σε αυτό  τον τόπο που κατοικούμε .. Αυτό είναι για εμάς το πραγματικό νόημα της αλληλεγγύης».

Ο Λάζαρος Τσουμένης, πρόεδρος  της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η σφαγή και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το έγκλημα!

Τη συναυλία οργάνωσαν :

  • Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (παράρτημα Τρικάλων)
  • Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών Ν. Τρικάλων
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων
  • Σωματείο Μισθωτών Λογιστών Ν. Τρικάλων
  • Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.  Ν. Τρικάλων
  • Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου Ν. Τρικάλων
  • Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων
  • Ένωση Ιατρών και Κ.Υ. Ν. Τρικάλων
  • Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων Νοσοκομείο και Κ.Υ. Ν. Τρικάλων
  • Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων (μέλος ΟΓΕ)
  • Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η ΑΝΟΙΞΗ)
  • Επιτροπές Πλημμυροπαθών





ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: