Αρχική Νέα Νομός Τρικάλων Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός κι εμείς στο πλευρό του θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των λαϊκών νοικοκυριών!

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός κι εμείς στο πλευρό του θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των λαϊκών νοικοκυριών!

από Oichalia News
Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός κι εμείς στο πλευρό του θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των λαϊκών νοικοκυριών!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ με αφορμή την εντολή έξωσης συντοπίτη μας από την πρώτη κατοικία που κατασχέθηκε από fund

Μετά από τις ντροπιαστικές εικόνες των εξώσεων σε οικογένειες από δικαστικούς επιμελητές και πάνοπλους αστυνομικούς, που είδαμε  στα μέσα ενημέρωσης , έρχονται στην επιφάνεια και στην περιοχή μας όλο και  νέες περιπτώσεις λαϊκών οικογενειών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, διότι  το σπίτι τους έχει βγει στο σφυρί ή πρόκειται να βγει...

Χαρακτηριστική είναι  η περίπτωση του συντοπίτη μας Χρήστου Μπουλογιώργου ,που βγήκε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες και με δική του ανοιχτή επιστολή. Ο Χ.Μπουλογιώργος  βρίσκεται αύριο στις δικαστικές αίθουσες σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακόψει την επικείμενη έξωση από το σπίτι του ,αφού η πρώτη του κατοικία έχει  κατασχεθεί  από Fund με έδρα την Ιρλανδία.

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό ο Χ.Μπ. ,δεν είναι «ακραία φαινόμενα» αυτά που είδαμε στα μέσα ενημέρωσης. Στους επόμενους μήνες προγραμματίζονται   εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί στην Ελλάδα. Αριθμός τεράστιος και αυξανόμενος ,αφού οι νόμοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και στη συνέχεια οι προκλητικές αποφάσεις ,της κατά τα άλλα «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» , λύνουν τα χέρια των τραπεζών και funds, των εταιριών διαχείρισης για μαζικούς πλειστηριασμούς, ώστε  να ορμίσουν με λύσσα πάνω στη λαϊκή περιουσία, να πετάξουν ανθρώπους στο δρόμο, να ασκούν ασύδοτοι πιέσεις ,εκβιασμούς ,να αξιώνουν προκλητικές απαιτήσεις. Η πολιτική που έχει ακολουθηθεί από τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα  κάνει αυτές τις καταστάσεις «καθημερινή κανονικότητα»

Με όχημα τους νόμους των κυβερνήσεων και τις οδηγίες της ΕΕ ,που «ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε» και καθένας πρόσθετε πάνω στους νόμους του προηγούμενου και τίποτα αντιλαϊκό δεν καταργούνταν ...όπως ο καθένας υπόσχονταν προεκλογικά. Γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση ,κυβέρνηση ΝΔ ,   ΣΥΡΙΖΑ ,ΠΑΣΟΚ μαλώνουν για το ποιος έχει κάνει τους περισσότερους πλειστηριασμούς, ποιος ψήφισε τον πρώτο νόμο που μετά πάτησε ο επόμενος και ο επόμενος... Την ίδια ώρα που  η εύρεση κατοικίας είναι σχεδόν αδύνατη με πανάκριβα ενοίκια, απλησίαστες τιμές αγοράς, αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, κυβερνητικά προγράμματα στέγασης-κοροϊδία με «ευρωπαϊκές  επιδοτήσεις»  που κατά ξεκοκαλίζουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι και ελάχιστα  ψίχουλα απομένουν για το λαό. 

Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπες με μια πολιτική και ένα κράτος που έχει συνέχεια ...αλλά προστιθέμενα αντιλαϊκή συνεχεία... Βλέπουν μπροστά τους ένα κράτος πλήρως εχθρικό και πανέτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, των κορακιών των funds, όλων όσων έχουν χορτάσει από κέρδη , χρησιμοποιώντας το αντιλαϊκό νομικό του οπλοστάσιο, τα «σώματα ασφαλείας»  , τις κατασταλτικές μεθόδους. Από την άλλη το ίδιο κράτος δείχνει «επιλεκτικά ανίκανο» να υπερασπίσει τη λαϊκή περιουσία έστω και από τα φυσικά φαινόμενα ,όπως οι πλημμύρες .Κράτος φιλικό για τους λίγους κι εχθρικό για τους πολλούς σε κάθε συνθήκη .Κράτος και πολιτική που αξιολογεί πιο σημαντικά τα κέρδη των λίγων από τις ανθρώπινες ζωές.Όλα αυτά την ώρα που οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια, τους φόρους, τους χαμηλούς μισθούς, τις συνθήκες ζωής  στις πόλεις και την ύπαιθρο που την καταντούν αβίωτη.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, ως συνέχεια των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ ( που νομοθέτησε τους  αποκλειστικά ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ,που έκανε αυτόφωρο αδίκημα τη διαμαρτυρία και αντίσταση στους πλειστηριασμούς )   να πετά έξω από τα σπίτια τους με απάνθρωπο τρόπο φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους πρέπει να πάρει μαζική, λαϊκή, εργατική απάντηση. Δεν θα τους περάσει! Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις, ώστε να μην χαθεί κανένα λαϊκό σπίτι.

Το απέδειξε στους δρόμους σε πολλές περιπτώσεις μέχρι τώρα ,θα το αποδείξει ξανά και ξανά. Το απέδειξαν οι εκπρόσωποί του   στο κοινοβούλιο και σε άλλους κρατικούς -αστικούς θεσμούς με τις προτάσεις νόμου ,τροπολογίες και ψηφίσματα που έχουν καταθέσει κι απορρίπτονται από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις .Συνοπτικά οι προτάσεις που έχει καταθέσει επανειλημμένα το ΚΚΕ  είναι:

• Κανένας πειστηριασμός και καθολική προστασία της λαϊκής στέγης.

•Ευνοϊκές ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, διαγραφή τόκων και επιτοκίων, κούρεμα κεφαλαίου.

•Δόσεις με βάση τις δυνατότητες των οφειλετών.

•Επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για φθηνή, ασφαλή λαϊκή στέγη και υποδομές, χωρίς τη συμμετοχή εργολάβων, επιχειρηματιών, τραπεζών και άλλων τρωκτικών αλλά με ευθύνη του κράτους.

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός κι εμείς στο πλευρό του θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των λαϊκών νοικοκυριών.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: