Αρχική Νέα Οιχαλία Διευθυντής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων ο Σωτήρης Βουσιόπουλος

Διευθυντής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων ο Σωτήρης Βουσιόπουλος

από Oichalia News
Διευθυντής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων ο Σωτήρης Βουσιόπουλος

Τι δήλωσε στο OichaliaNEWS

Ο Σωτήρης Βουσιόπουλος, με καταγωγή από την Οιχαλία, μετά το πέρασμά του από Θεσσαλονίκη, Κύθνο, Κέρκυρα, Κρήτη και Κομοτηνή επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να προσφέρει στον τόπο του, από τη θέση του Διευθυντή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 2539/18-04-2023 απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.


Ο Σωτήρης Βουσιόπουλος είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με τίτλο «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» από το ΤΕΦΑΑ (ΔΠΘ) με ειδίκευση στην «Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση» και είναι υποψήφιος διδάκτορας του ίδιου Τμήματος. Παράλληλα, έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά, κάθως επίσης και ένα βιβλίο. Έχει εργαστεί σε Δημόσια και Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία, ως Υποδιευθυντής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής και υπηρετεί με απόσπαση στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/Θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή.

Μετά την ανακοίνωση των τοποθετήσεων, το OichaliaNEWS επικοινώνησε με τον Σωτήρη Βουσιόπουλο ο οποίος σχολίασε σχετικά:

«Η γιαγιά μου η οποία δεν ήξερε να διαβάζει και να γράφει, από μικρό παιδί μου έλεγε συνεχώς ότι τα γράμματα δε χάνουν. Όσο μεγαλώνω, όσο συνεχίζω να είμαι μαθητής, τόσο πιο πολύ συμφωνώ με τα λόγια της γιαγιάς μου. Δηλώνω φανατικός οπαδός της διά βίου µάθησης, και απευθυνόμενος σε μαθητές και φοιτητές, έχω να τους πω ότι με προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και συνεχή αυτοεξέλιξη τα γράμματα δεν πάνε ποτέ χαμένα. Οι κόποι στο τέλος πάντα ανταμείβονται».

Στην ερώτησή μας για το πώς οραματίζεται το σχολείο του υπογράμμισε πως θέλει να το καταστήσει «έναν οργανισμό, να μάθει να μαθαίνει, έναν νοήμoνα οργανισμό, να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τη γνώση του καθενός. Να φύγουμε από αυτό που λέμε τι ξέρει ο καθένας μας, από το ατομικό κεφάλαιο, να πάμε σε αυτό που λέγεται διανοητικό κεφάλαιο, οργανωσιακό κεφάλαιο, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια θετική διαφορά. Στόχος μου είναι να προσαρμόσω το σχολείο μου στις σύγχρονες ανάγκες, και όχι τις σύγχρονες ανάγκες στο παλιό σχολείο».

Επισημαίνεται ότι, η τοποθέτηση στις θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων είναι για τετραετή θητεία, η οποία λήγει την 31η Ιουλίου 2027. Οι τοποθετούμενοι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία εντός των τριών (3) τελευταίων εργάσιμων ημερών του διδακτικού έτους 2022-2023, δηλαδή από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023.

Από το OichaliaNEWS ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική θητεία στον Σωτήρη Βουσιόπουλο. Θερμά συγχαρητήρια!





ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: