Αρχική Νέα Οιχαλία «Έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Μιλτιάδης Φίλιος

«Έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Μιλτιάδης Φίλιος

από Oichalia News
«Έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Μιλτιάδης Φίλιος

Το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 97 ετών

Έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου και σε ηλικία 97 ετών ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Μιλτιάδης Φίλιος από την Οιχαλία.


Ο «Μέλτος» εκ των τελευταίων ηρώων της Εθνικής Αντίστασης της Οιχαλίας, γεννήθηκε το 1924 και αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή πολεμώντας στην Εθνική Αντίσταση και στον εμφύλιο πόλεμο του 1948 απ όπου τα πυρά τον τραυμάτισαν στο πόδι.


Για τους αγώνες του τιμήθηκε ως ήρωας και συνταξιοδοτήθηκε ως παθόντας αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του παραχωρήθηκε άδεια λειτουργίας περιπτέρου ως ανάπηρος πολέμου.


Η εμβληματική του φυσιογνωμία κυριαρχούσε στις επετείους των εθνικών εορτών καθώς ήταν αυτός που κατέθετε στεφάνι εκ μέρους των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στο μνημείο των Ηρώων.


Η κηδεία του Μιλτιάδη Φίλιου θα τελεσθεί αύριο Κυριακή στις 11:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Οιχαλία.


Αφήνει πίσω τα παιδιά του Αικατερίνη, Χρυσή, Μαρία και Γεώργιο Οικονόμου, Ευαγγελία και Γεώργιο Μπερντέ και Βασιλική Φίλιου, εγγόνια και δισέγγονα.


Το OichaliaNEWS εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους.


Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών «Κυρίτσης» στην Οιχαλία.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: