Αρχική Νέα Οιχαλία Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ»

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ»

από Oichalia News
Photos: Dimitris Giannis
Photos: Dimitris Giannis

Πλήθος πιστών στις λατρευτικές εκδηλώσεις το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Οιχαλία

Την Παναγία Πορταϊτισσα, την Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους το αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τίμησαν λαμπρά οι Οιχαλιείς και οι πιστοί που έσπευσαν από τα όμορα τμήματα του δήμου Φαρκαδόνας το διήμερο 8 & 9 Ιουλίου στην Οιχαλία.



Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ» με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Καρδίτσας προς την πλατεία του χωριού και αρτοκλασία.

Μετά το πέρας της αρτοκλασίας η πομπή επέστρεψε στον φωτιζόμενο από την ρίψη βεγγαλικών Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, για την απόλυση, τη διανομή της αρτοκλασίας και την προσφορά του παραδοσιακού κοφτού σε όλους τους προσκυνητές.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την επόμενη, Κυριακή 9 Ιουλίου με τον πανηγυρικό όρθρο της εορτής και τη Θεία Λειτουργία με το ύψωμα της Παναγίας.

Δείτε εικόνες από την Ιερά Λιτανεία του απόγευμα του Σαββάτου



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: