Αρχική Νέα Οιχαλία Οιχαλία: Δεν θα τελεσθεί η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Παναγίας – Με περιοριστικά μέτρα και ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου

Οιχαλία: Δεν θα τελεσθεί η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Παναγίας – Με περιοριστικά μέτρα και ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου

από Θωμάς Γκονής
Οιχαλία: Δεν θα τελεσθεί η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Παναγίας – Με περιοριστικά μέτρα και ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου

Με μέτρα Την Δευτέρα του Πάσχα

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος  η πανδημία του κορονοϊού θα «πλήξει» εκ νέου τον λαμπρό  εορτασμό της Παναγίας της Οδηγήτριας κατά την μεταφορά της  από την Οιχαλία στο Αχλαδοχώρι που λαμβάνει χώρα την Δεύτερη μέρα του Πάσχα.


Και την φετινή χρονιά εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων,  δεν θα πραγματοποιηθεί η  πεζοπόρα Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Παναγίας στην Οιχαλία όπως και η μαζική πομπή αυτής προς παράδοσή της στα μέλη της εκκλησιαστικής ενορίας της Αγίας Σοφίας Αχλαδοχωρίου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Οιχαλίας:  


Την Δευτέρα του Πάσχα θα γίνει Θεία Λειτουργία από 7:30 π.μ. έως 9:00 π.μ. και στις 11:00 π.μ θα γίνει παράκληση και προπομπή της Εικόνας της Παναγίας για το Αχλαδοχώρι.  

Προσοχή, δεν θα γίνει λιτανεία.


Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου  


Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 6:00 μ.μ θα γίνει εσπερινός στον Άγιο Γεώργιο και την επόμενη από 7:30 π.μ έως 9:30 π.μ η Θεία Λειτουργία.


Οι περιορισμοί για τη λειτουργία των Εκκλησιών:


– Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.


– Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: