Αρχική Νέα Οιχαλία ΟΙΧΑΛΙΑ: Οι Μαθητές (4) Δημοτικών Σχολείων έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενάντια στη σχολική βία

ΟΙΧΑΛΙΑ: Οι Μαθητές (4) Δημοτικών Σχολείων έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενάντια στη σχολική βία

από Oichalia News
ΟΙΧΑΛΙΑ: Οι Μαθητές (4) Δημοτικών Σχολείων έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενάντια στη σχολική βία

Το πρωί της Τετάρτης «Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού» οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Οιχαλίας και Φαρκαδόνας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Οιχαλίας και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης

Ένα ηχηρό μήνυμα στην παθογένεια της εποχής που δεν είναι άλλη από το γνωστό πλέον bullying - την σωματική και ψυχολογική κακοποίηση μαθητών εντός των σχολείων, έστειλαν από το κέντρο της Οιχαλίας χθες «Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού» οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Οιχαλίας και Φαρκαδόνας που συστεγάζονται από κοινού στις αίθουσες του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας αντίστοιχα.

Το πρωί της Τετάρτης (6/3) στην κεντρική πλατεία της Οιχαλίας, αγόρια και κορίτσια μαθητές του 1ου & 2ου Δημ. Σχολείου Οιχαλίας μαζί με τους συμμαθητές τους του 1ου & 2ου Δημ. Σχολείου Φαρκαδόνας, έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ και ΑΓΑΠΗΣ προς πάσα κατεύθυνση, συμμετέχοντας στη δράση «Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία» που οργάνωσε το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές των (4) σχολείων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Οιχαλίας ακριβώς στις 11:00 π.μ. όπως συνέβη και σ' όλη την Ελλάδα , σπάσανε μπαλόνια, έδειξαν τις αφίσες που φτιάξανε, μίλησαν για τη βία και ολοκλήρωσαν την δράση τους τραγουδώντας και χορεύοντας για τη φιλία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λ.π.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: