Αρχική Νέα Οιχαλία Παλαίμαχοι… Χάρμα οφθαλμών !

Παλαίμαχοι… Χάρμα οφθαλμών !

από Oichalia News
Παλαίμαχοι… Χάρμα οφθαλμών !

Εντυπωσιακοί οι Παλαίμαχοι της Οιχαλίας επικράτησαν με 2-0 των αντίστοιχων της Αστυνομίας και πήραν την πρωτιά στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος των παλαιμάχων

Τι και αν τα χρόνια περνάνε, για μερικούς αυτή η ρημάδα η τέχνη… δεν ξεχνιέται.


Αυτό είδαμε στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος παλαιμάχων στο «Μπάμπης Παπαχατζής» της Οιχαλίας, εκεί όπου τέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο κορυφαίες ομάδες του θεσμού… οι Παλαίμαχοι της Οιχαλίας με τους αντίστοιχους της Αστυνομίας των Τρικάλων.

Οι «Νεοχωρίτες» έχοντας σε εξαιρετική μέρα «πλειάδα» παικτών σε άμυνα και επίθεση, και ένα ιδανικό κοουτσάρισμα από τον Κώστα Βισβίκη, κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των αστυνομικών, να πάρουν την νίκη με 2-0 και ως πρώτη η ομάδα της Οιχαλίας να μπει επικεφαλής στα παιχνίδια των πλέι οφ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το ματς

Οι παλαίμαχοι της αστυνομίας στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο έχοντας μάλιστα σε ένα δίλεπτο (12’, 14’) δύο φάσεις με αξιώσεις στα καρέ του Ζαφείρη οι οποίες ανακόπηκαν οριακά ως οφσάιντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το 20’ και μετά ανέβασαν την απόδοσή τους, κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 22’ όταν από το ανάποδο ψαλίδι του Κοτρώτσιου στο ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 25’ η πίεση των «Νεοχωριτών» προς τα καρέ του Αγραφιώτη έφερε αποτέλεσμα καθώς σε σέντρα του Βασίλη Μπάκου από τα δεξιά, ο Δημήτρης Ζιώγκος βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των αστυνομικών και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα των φιλοξενουμένων γράφοντας το 1-0.

Στο 40’ και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Μπάκος ελίχθηκε από δεξιά και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αγραφιώτη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και στο 50’ είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν σε σέντρα του Θεοχαρούλα ο Κοτρώτσιος από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 68’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Παλαιμάχους της Οιχαλίας όταν ο Νίκος Γαλάνης που είχε περάσει ως αλλαγή σέντραρε από δεξιά, στην καρδιά της άμυνας βρέθηκε ο Μπάκος που από το ύψος της μικρής περιοχής  έπιασε αμέσως το σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο άλλαξαν πλάνο, ανέβασαν στροφές και τα παίξανε όλα για την ισοφάριση.

Με την βοήθεια από τον πάγκο και την προώθηση του Δημήτρη Μήτραινα από την άμυνα στον χώρο του κέντρου και του Φίλιπ Ζαχαράκη να γίνεται μεσοεπιθετικός μαζί με τον Νίκο Αγγελάκη, οι αστυνομικοί βγήκαν μπροστά και πίεσαν για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Και αυτό λίγο έλειψε να επιτευχθεί σε μία τεράστια ευκαιρία που ο πορτιέρο των Νεοχωριτών Κώστας Ζαφείρης είπε όχι ως έφηβος κάνοντας την απόκρουση του αγώνα!

Ήταν το 78’ όταν ο ακούραστος Αγγελάκης αφού ταλαιπώρησε τους αμυντικούς των «Νεοχωριτών»  από τα δεξιά, έσπασε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Δημήτρη Μήτραινα που ακολουθούσε την φάση, ο Αστυνομικός διευθυντής Τρικάλων έπιασε  το δυνατό σουτ με τον Κώστα Ζαφείρη να πετάγεται  στο γάμα της εστίας και να αποκρούει  εντυπωσιακά σε κόρνερ, σε μία εκπληκτική φάση όπου ο «Βασιλιάς» δέχθηκε χειροκροτήματα και συγχαρητήρια συμπαικτών και αντιπάλων!

Στο 80’ νέα προσπάθεια των αστυνομικών με το γέμισμα του Ζαχαράκη στα καρέ των «Νεοχωριτών» αλλά πάλι ο Ζαφείρης ήταν παρών και πιο ψηλά με γροθιές έδιωξε την μπάλα εκτός περιοχής.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και με τους αστυνομικούς να βρίσκονται μπροστά για την ισοφάριση, οι παλαίμαχοι της Οιχαλίας σε μία γρήγορη αντεπίθεση πέτυχαν το 2-0 όταν ο νεοεισερχόμενος Σπύρος Χριστοδούλου έβγαλε μόνο του τον Γαλάνη φάτσα με το τέρμα, με τον παλιό άσσο του Διγενή και του Απόλλωνα Λάρισας να πιάνει το δυνατό σουτ και να στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του τερματοφύλακα  Αγραφιώτη γράφοντας το τελικό 2-0.

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο διαιτητής του αγώνα Σωτήρης Μπαϊραχτάρης

Μικρά μικρά

- Με πολλές και σημαντικές απουσίες παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στο «Μπάμπης Παπαχατζής». Ήθελαν όλοι να αγωνιστούν αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και τραυματισμών δεν μπόρεσαν.

- Πολύς ο θόρυβος για τα δύο οριακά οφσάιντ που σφυρίχτηκαν κατά των αστυνομικών στο 1ο ημίχρονο. Δικαίως, όταν στα παιχνίδια δεν υπάρχουν επόπτες.

- Με αεροπλάνα και βαπόρια κατέφτασαν για να αγωνιστούν στο σημαντικό αυτό παιχνίδι δύο παίκτες των παλαίμαχων της Οιχαλίας – Respect στους Γιώργο Αλεξίου που ταξίδεψε από το Μόναχο και τον Κώστα Οικονόμου που ήρθε από την όμορφη Σκιάθο.

- Με πολύ πάθος αρκετοί παίκτες των «Νεοχωριτών», τόσο, που σε αρκετές των περιπτώσεων ήταν… υπερβολικοί.

- Ασταμάτητα τα ατού των δύο ομάδων. Πολλά χιλιόμετρα για την ηλικία τους οι κ.κ. Μήτραινας, Αγγελάκης Ζαχαράκης, Θεοχαρούλας, Αλεξίου, Οικονόμου, Μιχαήλ, Κοτρώτσιος.

- Θαυμασμός για την μεγάλη απόκρουση του Κώστα Ζαφείρη. Τόσο που, εκτός των συγχαρητηρίων, έπεσε και ο σχετικός «φραμπαλάς» από έναν αστυνομικό, πως αν τον πετύχει σε έλεγχο θα του πάρει το δίπλωμα !

- Τρεις μεγάλες μορφές του Διγενή του ’90 βρέθηκαν στο γήπεδο «Μπάμπης Παπαχατζής» του Νεοχωρίου. Οι Λεωνίδας Γκολίτος και Κώστας Τσάντος παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το παιχνίδι, μαζί με τον "Ράμπο", τον κόουτς της τότε εποχής. Τσάντος και Γκολίτος ένα δεκάλεπτο θα το έβγαζαν άνετα!

- Ανανέωσαν το ραντεβού τους οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, σε λίγες ημέρες ξεκινάνε τα πλέι οφ και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τεθούν αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό !

Δείτε εικόνες από το παιχνίδι όπως κατέγραψε το OichaliaNEWS



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: