Αρχική Νέα Πολιτική Σε συνθήκες πόλωσης η προεκλογική περίοδος...

Σε συνθήκες πόλωσης η προεκλογική περίοδος...

από Oichalia News
Σε συνθήκες πόλωσης η προεκλογική περίοδος...

Μπορεί το 2023 να μην είναι 2015, ωστόσο δυο σημαντικά γεγονότα θα επηρεάσουν τους ψηφοφόρους. Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και το κύμα ακρίβειας που δεν λέει να κοπάσει.

Κορυφώνεται καθημερινά η μάχη σώμα με σώμα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων για μια θέση στον ήλιο ή διαφορετικά για μια καρέκλα στην ελληνική βουλή. Τα τραπεζώματα δίνουν και παίρνουν, τα γραφεία των υποψηφίων βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς αναλυτές εκτιμούν πως η εκλόγιμη θέση ίσως και να κριθεί σε μερικές δεκάδες ψήφους!


Οι ίδιες πολιτικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τη Νέα Δημοκρατία, πως ο υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας θα έχει μια ξεκάθαρη νίκη, ενώ η δεύτερη εκλόγιμη θέση πιθανόν να κριθεί με διαφορά ελάχιστων ψήφων του δεύτερου με τον τρίτο...

Φυσικά αυτά είναι σενάρια και εκτιμήσεις, πριν ανοίξουν οι κάλπες. Πάντως εκείνο που οφείλουμε να πούμε είναι πως οι συγκεντρώσεις των υποψηφίων δεν έχουν τον παλμό και τη συμμετοχή του κόσμου όπως συνέβαινε άλλες εποχές. Μάλιστα υποψήφιος μας είπε πως το γραφείο του πραγματοποιεί έως και πέντε φορές μεγαλύτερη κινητοποίηση σε σχέση με άλλη εκλογική περίοδο για να ανταποκριθούν τελικά πολύ λιγότερα άτομα συγκριτικά πάντα με την τελευταία προεκλογική περίοδο...

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων, η μάχη των υποψηφίων κρίνεται μέχρι τώρα αμφίρροπη θα λέγαμε. Ορισμένοι υποψήφιοι έχουν προβάδισμα, κάποιοι έχουν υποχωρήσει, αλλά δεν θα θέλαμε να προχωρήσουμε σε ονοματολογία, όπως και για τα άλλα κόμματα. Ωστόσο, εκείνο που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το πρόσωπο που θα εκλεγεί ακούει στο όνομα Σάκης Παπαδόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος οπότε οι ψηφοφόροι του αποτελούν ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με βεβαιότητα προς τα που αυτοί θα κατευθυνθούν...

Μπορεί το 2023 να μην είναι 2015, ωστόσο δυο σημαντικά γεγονότα θα επηρεάσουν τους ψηφοφόρους. Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και το κύμα ακρίβειας που δεν λέει να κοπάσει.

Νοικοκυριά από τα μέσα του μήνα δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απαραιτήτως αναγκαία, ενώ το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται να επηρεάζει τη νεολαία, μια νεολαία που παράλληλα διατηρεί σημαντικές αμφιβολίες για το μέλλον της και τις προοπτικές της, μια νεολαία που μεγάλωσε στην κρίση.

Από την άλλη, δημοσκοπήσεις δείχνουν και μια αξιωματική αντιπολίτευση που αδυνατεί να πείσει πως αποτελεί την εναλλακτική, χωρίς να επιχειρεί να κάνει και την αυτοκριτική της για όσα έπραξε όσο καιρό βρισκόταν στην εξουσία. Και όπως δείχνουν οι εξελίξεις οδεύουμε πολιτικά σε συνθήκες πόλωσης, αν κι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια έχουν σημαντικές ευθύνες , μεγαλύτερες ή μικρότερες, που δημιούργησαν μια χώρα άνιση και άδικη, με παραοικονομία, αναξιοκρατία και ανάδειξη των "κολλητών"...


Αποστόλης Ζώης


Ετικέτες: εκλογές 2023



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: